Heb je mijn bericht gezien in Teams? | Unica

Heb je mijn bericht gezien in Teams?

Heb je mijn bericht gezien in Teams?

Deze functionaliteit zit al lange tijd in Microsoft Teams en biedt nog steeds veel toegevoegde waarde. We hebben het hier over het taggen van personen in berichten. Door personen te taggen krijgen zij automatisch een melding van jouw bericht. Erg handig! 

Taggen kan op verschillende plekken binnen Teams en onze adoptieconsultant Anna Engelbertink laat je zien op welke plekken! 

  • Chat:
    met name handig in de groeps-chat wanneer je een snelle vraag hebt aan één of meerdere specifieke personen. 

&

  • In teams kanalen:
    Zeker in Teams kanalen is de functionaliteit van grote toegevoegde waarde. We willen immers niet elke dag door alle kanalen scrollen om te kijken of we nog meldingen gemist hebben. Posts is het beste te vergelijken met je tijdlijn op social media. Al jouw kennissen/ vrienden kunnen jouw activiteit zien, maar als je zeker wilt zijn dat je zus dat specifieke filmpje van die kat die piano speelt ziet, moet je haar taggen.

Taggen kun je op drie niveaus doen: 

  • Team-niveau: @team of @naamvanteam;
  • Kanaal-niveau: @kanaal of @naamvankanaal;
  • Persoonsniveau: @naam

Welke keuze je hierin maakt is afhankelijk van de gewenste lezer. Vanuit Posts kan ieder lid meelezen, maar is het ook noodzakelijk dat iedereen een melding krijgt? 

Ook handig: 
Soms wil je een specifieke groep leden binnen een team taggen. Het hele team zijn te veel mensen, maar alle mensen afzonderlijke taggen, daar ben je weer eventjes mee bezig. Daar is aan gedacht binnen MS Teams. Je kunt namelijk groepstags aanmaken. Bijv. de tag ‘Stagiaires’. Als je deze tag vervolgens toewijst aan alle stagiaires, dan kun je binnen de kanalen verwijzen naar @stagiaires en dan worden alle personen aan wie de tag is toegewezen getagt in het bericht. Makkelijk en efficiënt. (* aanmaken van groeptags alleen mogelijk wanneer je eigenaar bent van het team/kanaal)

P.S. Bericht gelezen? Wees dan zo aardig om tenminste een duimpje omhoog te geven. Zo weet de verstuurder dat je het bericht gelezen hebt 😉.

Vragen en/of ondersteuning? 

Mocht je vragen hebben over Microsoft Teams, dan sta ik samen met mijn collega's graag voor je klaar. Neem daarvoor contact op met ons via onderstaand formulier!  

Anna Engelbertink
Office 365 adoptieconsultant