Inrichten van kanalen en tabs in Microsoft Teams | Unica

Inrichten van kanalen en tabs in Microsoft Teams

Inrichten van kanalen en tabs in Microsoft Teams

Wanneer je in Microsoft Teams een team hebt aangemaakt of bent toegevoegd aan een team, dan kun je in de verschillende kanalen van een team aan de slag. Een kanaal kun je zien als een submap, waarbij de hoofdmap de naam van het team is.

Standaard heb je in een team het kanaal 'Algemeen'. Als eigenaar of lid (wanneer zo ingesteld) kan je kanalen toevoegen. Dit doe je door naar je Teams te gaan en op de naam van het team te gaan staan en te klikken op de drie puntjes '...', op meer opties te klikken en vervolgens te kiezen voor 'kanaal toevoegen'.

 

Privékanalen

Bij het maken van een kanaal kan je onder 'privacy' aangeven of je een standaard- of privékanaal wilt maken. Wanneer je kiest voor een privékanaal, heb je daarna de mogelijkheid om leden toe te voegen. Voorwaarde hieraan is wel dat zij al lid zijn van het team waaraan het kanaal toegevoegd wordt.

Wanneer je een privékanaal hebt aangemaakt en je wil hier later nog leden aan toevoegen, dan ga je op het kanaal staan, klik je op de drie puntjes '...' die verschijnen en kies je voor 'leden toevoegen'.

Tabbladen of tabs in kanalen

Wanneer je een kanaal hebt toegevoegd, dan komen in de zogenaamde 'tabs' (tabbladen) bovenaan het kanaal, standaard 'gesprekken' en 'bestanden' te staan. Het voordeel hiervan is dat je meteen een afgeschermde omgeving hebt waar je gesprekken met je team kunt voeren en waar je documenten kunt opslaan die alleen voor jou en je team bedoeld zijn. Wanneer je op het '+'-je naast de standaardtabs klikt, heb je de mogelijkheid om zelf tabbladen toe te voegen. Wij raden aan om per kanaal in ieder geval Planner en OneNote toe te voegen.

Meest gebruikte kanalen vastmaken

Wanneer je Teams meer gebruikt en aan meer teams wordt toegevoegd, zul je merken dat veel van je werkzaamheden in bepaalde kanalen worden gedaan. Om snel naar deze kanalen te gaan, eigenlijk je 'Favorieten', kan je deze kanalen vastmaken aan de bovenkant van je Teams.

Hiervoor ga je naar een veelgebruikt kanaal, klik je op de drie puntjes () achter de naam van het kanaal en kies je voor 'Vastmaken'.

Elise van den Bosch
Office 365 adoptieconsultant