Asset tracking | Unica

Asset tracking

Asset tracking

apparatuur slim en efficient ingezet

In het bedrijfsleven is het gangbaar om processen te optimaliseren en de bedrijfsvoering te sturen op basis van de eigen bedrijfsinformatie (business intelligence). Door toenemende digitalisering en de vraag naar meer efficiëntie in de zorg zien ook steeds meer zorginstellingen de waarde in van data.

Wat is asset tracking?

Asset tracking technologie geeft zorginstellingen inzicht in de hoeveelheid en de locatie van beschikbare (medische) hulpmiddelen. Medewerkers hoeven hierdoor niet het hele gebouw te doorzoeken naar bijvoorbeeld bedden, pompen, scanners en andere medische hulpmiddelen. 
Asset tracking technologie, ook wel realtime locating systems (RTLS) genoemd, is al een tijdje op de markt. Maar door de hoge kosten en complexe techniek werden deze systemen tot nu toe weinig geïmplementeerd. De laatste jaren zijn indoor lokalisatietechnieken sterk doorontwikkeld. De inzet van nieuwe communicatietechnologie maakt het voor zorginstellingen nu wel interessant om hierin te investeren.

optimale koppeling assets

De voordelen van asset tracking:

 • Inzicht en tijdwinst
  24/7 inzicht in de aanwezigheid, beschikbaarheid en (onderhoud)status van apparatuur. De tijd die medewerkers voorheen kwijt waren met het zoeken naar apparatuur kunnen zij nu besteden aan zorgverlening. 
 • Medewerkerstevredenheid
  Minder zoektochten leidt tot minder frustraties en een hogere medewerkerstevredenheid.
 • Voorkomt verlies of diefstal
  Kostbare (medische) apparatuur kan niet langer uit het zicht raken of ongezien worden meegenomen.
 • Kostenbesparing
  Kostenbesparing door efficiënter gebruik van beschikbare hulpmiddelen, beter zicht op onderhoud en de noodzaak tot vervanging.
 • Stuurinformatie
  Genereert data die als stuurinformatie kan dienen voor het management.

Hoe kunnen we jou helpen om zorg de ruimte te geven?

Unica is altijd bezig met innovaties die de zorg beter kunnen maken. Wij kunnen de assets van jouw zorginstelling voorzien van een optimale koppeling aan een asset tracking systeem. Wil je weten of asset tracking interessant is voor jouw zorginstelling? Maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend gesprek.