Management Unica Groep

Management

Management

De Raad van Bestuur bepaalt het beleid en de Raad van Commissarissen houdt hierop het toezicht. De coördinatie van de organisatie vindt tevens plaats vanuit het Executive Committee, waarin naast de Raad van Bestuur vertegenwoordigers van alle bedrijvenclusters en de shared services zijn opgenomen. Tevens is er regelmatig constructief overleg met de Ondernemingsraad van Unica.

Raad van Bestuur
De Raad van Bestuur bestaat uit:

John Quist – CEO 
John Quist (1960) is sinds 2014 CEO van Unica. Voordat hij in die functie actief werd, was Quist vijf jaar Managing Director bij VolkerWessels Telecom. Daarvoor had hij directieposities bij KPN en Eircom. Quist studeerde econometrie aan de Universiteit Groningen, marketing aan de Universiteit van Tilburg en productinnovatie aan Harvard University. Hij is tevens lid van de Raad van Commissarissen bij Lely en lid van de Raad van Advies van Alliander Corporate Ventures.

Ron van Laar – CFO
Ron van Laar (1971) is sinds de zomer van 2021 CFO van Unica. Daarvoor was hij CFO van Dynniq (2016-2021) en van het Nederlandse technisch maakbedrijf Mirror Controls International (MCi) (2013-2015). In de periode tussen 2007 en 2012 was hij werkzaam als CFO en COO bij HealthCity/Basic-Fit. Hij begon zijn loopbaan in 1998 bij Telfort waar hij verschillende financiële managementfuncties vervulde. Hij studeerde Bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit, daarna Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en voltooide enkele jaren later de opleiding tot Registercontroller.

Raad van Commissarissen
De Raad van Commissarissen bestaat uit: 

Michiel Jaski - president-commissaris
Michiel Jaski (1959) heeft veel ervaring in het leiden van toonaangevende bedrijven in binnen- en buitenland. Zijn meest recente betrekking was bij het Duitse vastgoedonderneming Officefirst, waar hij CEO was. Daarvoor stond Jaski vier jaar als CEO aan het roer van Grontmij, dat onder zijn leiding geacquireerd werd door het Zweedse Sweco. De tien jaar ervoor was Jaski lid van de Raad van Bestuur van Arcadis, waar hij verantwoordelijk was voor diverse organisatieonderdelen in Europa, de Verenigde Staten en enkele kleinere kantoren in het Midden-Oosten en Azië. Hij bekleedde tevens diverse managementposities bij Shell en Philips. Naast het voorzitterschap van de raad van commissarissen bij Unica sinds 2017 is Jaski commissaris bij Royal Reesink, voorzitter van de raad van commissarissen bij Faber Halbertsma Groep en voorzitter van de raad van commissarissen bij Rhoon, Pendrecht en Cortgene. Hij is tevens voorzitter van de Raad van Advies bij Nationaal Park De Hoge Veluwe en Royal Burgers Zoo. Jaski behaalde een M.Sc. graad tijdens zijn studie Hydrologie aan de Universiteit van Wageningen en een MBA (with distinction) aan INSEAD in Frankrijk.

Luc Hendriks - commissaris
Luc Hendriks (1963) is Operating Partner bij investeringsmaatschappij Triton, waarvoor hij vanaf 2007 actief is en bij meer dan tien bedrijven betrokken was. Daarvoor was Hendriks acht jaar Executive Director bij Brambles, waar hij vanuit België de verantwoordelijkheid had voor verschillende Europese en Amerikaanse bedrijven. Eerder bekleedde hij tien jaar verschillende commerciële en managementposities voor General Electric in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Sinds 2017 is Hendriks commissaris bij Unica. Hendriks heeft een mastergraad in mechanical engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Henk ten Hove – commissaris
Henk ten Hove (1952) was van 2010 tot en met 2013 voorzitter van de Raad van Bestuur van Wavin, waarin hij vanaf 1999 zitting had. Daarvoor bekleedde hij diverse andere nationale en internationale managementposities bij Wavin. Sinds 2014 is Ten Hove commissaris bij Unica. Daarnaast is hij voorzitter van de RvC van smallcap beursfonds Alfen en voorzitter van de Stichting Aandelen Remeha, de enige aandeelhouder van de BDR Thermea groep. Ten Hove studeerde Economie & Management aan de Universiteit van Amsterdam.

Executive Committee Unica
Executive Committee van Unica

Executive Committee
Naast de Raad van Bestuur (John Quist, CEO en Ron van Laar, CFO) bestaat het Executive Committee uit:

 • mevrouw Sanneke Sarels van Rijn - directeur HRM
 • de heer Dik Geelen - directeur Procurement & Supply Chain 
 • mevrouw Caroline Bruins - General Counsel
 • de heer Eric de Kruif - Group Controller
 • de heer William Swinkels - algemeen directeur Unica Building Projects
 • de heer Herbert Rabelink - algemeen directeur Unica Building Services
 • de heer Tom Verschoor - directeur Unica Fire Safety
 • de heer Hans van Driel - directeur Unica Access & Security
 • de heer Antoine Brunink - directeur Unica Building Intelligence
 • de heer Jan Willem Keur - directeur Unica Energy Solutions
 • de heer René Albers - directeur Unica ICT Solutions
 • de heer Arjen Bos - directeur Unica Industry Solutions
 • de heer Arnout Vink - directeur QHSE, Security & Risk