Management

De Raad van Bestuur bepaalt het beleid en de Raad van Commissarissen houdt hierop het toezicht. De coördinatie van de organisatie vindt tevens plaats vanuit het Executive Committee, waarin naast de Raad van Bestuur vertegenwoordigers van alle bedrijvenclusters en de shared services zijn opgenomen. Tevens is er regelmatig constructief overleg met de Ondernemingsraad van Unica.

Raad van Bestuur
De Raad van Bestuur bestaat uit:

John Quist

John Quist – CEO 
John Quist (1960) is sinds 2014 CEO van Unica. Voordat hij in die functie actief werd, was Quist vijf jaar Managing Director bij VolkerWessels Telecom . Daarvoor had hij directieposities bij KPN en Eircom. Quist studeerde econometrie aan de Universiteit Groningen, marketing aan de Universiteit van Tilburg en productinnovatie aan Harvard University. Hij is tevens commissaris bij Lely en lid van de Raad van Advies van Alliander Corporate Ventures.

Bert Moser

Bert Moser – CFO
Bert Moser (1960) is sinds 1988 als CFO verbonden aan Unica. Daarvoor was hij actief voor Philips en Stegeman. Moser studeerde aan Hogeschool Windesheim en behaalde een MBA aan de Business School Nederland. Hij is tevens penningmeester van de Unica Foundation. 

Raad van Commissarissen
De Raad van Commissarissen bestaat uit: 

Michiel Jaski Unica

Michiel Jaski - president-commissaris
Michiel Jaski (1959) heeft veel ervaring in het leiden van toonaangevende bedrijven in binnen- en buitenland. Zijn meest recente betrekking was bij het Duitse vastgoedonderneming Officefirst, waar hij CEO was. Daarvoor stond Jaski vier jaar als CEO aan het roer van Grontmij, dat onder zijn leiding geacquireerd werd door het Zweedse Sweco. De tien jaar ervoor was Jaski lid van de Raad van Bestuur van Arcadis, waar hij verantwoordelijk was voor diverse organisatieonderdelen in Europa, de Verenigde Staten en enkele kleinere kantoren in het Midden-Oosten en Azië. Hij bekleedde tevens diverse managementposities bij Shell en Philips. Naast het voorzitterschap van de raad van commissarissen bij Unica sinds 2017 is Jaski commissaris bij AkzoNobel, voorzitter van de raad van commissarissen bij Faber Halbertsma Groep en voorzitter van de raad van commissarissen bij Rhoon, Pendrecht en Cortgene. Hij is tevens voorzitter van de Raad van Advies bij Nationaal Park De Hoge Veluwe en Royal Burgers Zoo en lid van de RvA bij Bold Capital Management. Jaski behaalde een M.Sc. graad tijdens zijn studie Hydrologie aan de Universiteit van Wageningen en een MBA (with distinction) aan INSEAD in Frankrijk.

Luc Hendriks Unica

Luc Hendriks - commissaris
Luc Hendriks (1963) is Senior Industry Expert bij investeringsmaatschappij Triton, waarvoor hij vanaf 2007 actief is. Daarvoor was Hendriks acht jaar Executive Director bij Brambles, waar hij vanuit België de verantwoordelijkheid had voor verschillende Europese en Amerikaanse bedrijven. Eerder werkte hij tien jaar voor General Electric, waar hij vanuit kantoren in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten verschillende commerciële en managementposities bekleedde. Sinds 2017 is Hendriks commissaris bij Unica. Tevens is hij voorzitter van de Raad van Bestuur bij AVS Verkehrssicherung. Hendriks heeft een mastergraad in mechanical engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Henk ten Hove Unica

Henk ten Hove – commissaris
Henk ten Hove (1952) was van 2010 tot en met 2013 voorzitter van de Raad van Bestuur van Wavin, waarin hij vanaf 1999 zitting had. Daarvoor bekleedde hij diverse andere nationale en internationale managementposities bij Wavin. Sinds 2014 is Ten Hove commissaris bij Unica. Daarnaast is hij voorzitter van de RvC van de smallcap beursfondsen Kendrion en Alfen. Hij is ook voorzitter van de Stichting Aandelen Remeha, de enige aandeelhouder van de BDR Thermea groep. Ten Hove studeerde Economie & Management aan de Universiteit van Amsterdam.

Executive Committee
Executive Committee

Executive Committee
Het Executive Committee bestaat uit:

 • de heer John Quist - CEO
 • de heer Bert Moser - CFO
 • mevrouw Sanneke Sarels van Rijn - directeur HRM
 • de heer Ed Staal - directeur Marketing & Commercie
 • de heer Dik Geelen - directeur Procurement & Supply Chain 
 • de heer Martin Misseyer - directeur Information Management
 • mevrouw Caroline Bruins - General Counsel
 • de heer William Swinkels - algemeen directeur Unica Building Projects
 • de heer Herbert Rabelink - algemeen directeur Unica Building Services
 • de heer Tom Verschoor - directeur Unica Fire Safety
 • de heer Hans van Driel - directeur Unica Access & Security
 • de heer Antoine Brunink - directeur Unica Building Intelligence
 • de heer Arjen Leenhouts - directeur Unica Energy Solutions
 • de heer Gerard Tijink - directeur Unica ICT Solutions
 • de heer Arjen Bos - directeur Unica Industry Solutions