Verduurzaming en Energie | Unica

Verduurzaming en Energie

Verduurzaming en Energie

Het primaire doel van de zorg is het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van cliënten/bewoners. Om mensen gezonder te maken gebruiken zorginstellingen veel energie, voedsel en grondstoffen. De zorgsector is verantwoordelijk voor 7% van de nationale CO2-voetafdruk en 4% van het afval. Met het leveren van zorg heeft de sector dus een impact op klimaat en milieu en draagt ze ongewild bij aan de toenemende zorgvraag. Immers, klimaatverandering en milieuverontreiniging leiden tot meer en andere gezondheidsklachten en zorgvragen.

CO2-reductie


Door te streven naar duurzaamheid kunnen zorginstellingen een positief verschil maken en hun reputatie verbeteren. Unica ziet ook de dringende noodzaak om te verduurzamen en staat klaar om de zorgsector te ondersteunen bij het realiseren van haar duurzame ambities. Zo werkt Unica samen met zorginstellingen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en de CO2-uitstoot terug te dringen. 

JBZ

Met verschillende duurzame oplossingen draagt Unica bij aan een betere energie-efficiëntie, een kleinere afvalberg en een toename van het gebruik van hernieuwbare energie.
 

Energie-efficiëntie 


Het verminderen van het energieverbruik is een cruciale stap in het verduurzamen van de zorg. Unica analyseert de energieprestaties van zorginstellingen en biedt op maat gemaakte oplossingen om energieverspilling tegen te gaan. Van slimme verlichtingssystemen tot energiezuinige verwarming en koeling; Unica implementeert technologieën die zowel milieuvriendelijk als kostenbesparend zijn.

Hieronder lees je hoe Unica zorginstellingen kan ondersteunen op het gebied van duurzaamheid en energie.