Industrie & Techniek

Industrie & Techniek

Als een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland is de technische en industriële sector voor Unica een belangrijk werkgebied. Unica werkt met tal van opdrachtgevers in deze veelzijdige sector samen en levert integrale diensten op maat. Unica kan daarbij ondersteunen in industriële oplossingen (procesdesign, werktuigbouwkundige installaties, industriële automatisering, machineveiligheid, paneelbouw en -montage), gebouwgebonden oplossingen (cleanrooms, ICT, technisch beheer, brandveiligheid, security en duurzaam beheer) en complete procesinstallaties.

Efficiënt, veilig en duurzaam produceren
Unica heeft jarenlange kennis van en ervaring met het ontwerpen, realiseren en stroomlijnen van productieprocessen. Unica heeft onder meer veel ervaring in de proces- en maakindustrie, machinebouw en waterzuivering. De multidisciplinaire projectteams van Unica voeren samen met opdrachtgevers slimme procesverbeteringen door in het ontwerp, de bediening en de procedures. Dat doet Unica zowel binnen een bestaand productieproces, maar ook bij productie-uitbreiding of complete nieuwbouw. Middels een Manufacturing Execution System (MES) kan Unica ook de intelligente laag tussen kantoor- en productieautomatisering realiseren. Daarnaast zorgt Unica voor de aanleg en de optimale beveiliging van netwerkinfrastructuur voor zowel productie- als kantoorautomatisering.
 
Performance-garantie
Unica ontwerpt alle proces- en gebouwgebonden installaties zoveel mogelijk met geavanceerde 3D-technieken. In het bouwproces staat efficiency voorop en wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van prefab-fabricage. Dankzij het managementinformatiesysteem is het mogelijk om altijd en overal real-time inzicht in de prestaties van de machines en installaties te krijgen. Zo is een productieproces optimaal te beheersen op het gebied van efficiency, grondstofverbruik en energie. Naast het gemak van één aanspreekpunt biedt Unica performance-garantie, continuïteit middels onderhoud en veiligheidsinspecties en de zekerheid dat processen voldoen aan alle wet- en regelgeving op het gebied van machineveiligheid (PL/SIL, Atex-95), hygiëne en traceerbaarheid (o.a. HACCP, EHEDG).