Unica: architect van datacenters

Datacenters

Datacenters

Digitale technologie, internet en data maken het leven op vele fronten makkelijker en leuker. Unica zorgt als architect van datacenters al vele jaren voor de bouw en het onderhoud van deze hoogwaardige, complexe ICT-omgevingen waar digitale technologie samenkomt. Veiligheid, duurzaamheid en beschikbaarheid staan daarbij centraal.

Grensoverschrijdende dienstverlening
Een datacenter is een speciaal gebouw, omdat er hoogwaardige ICT-technologie is ondergebracht. Vanwege de krachtige netwerkinfrastructuur is Nederland koploper in dit segment. Unica signaleerde al vroeg dat datacenters de toekomst hebben en bouwt sinds 2001 datacenters voor een wereldwijde klantenkring. Unica heeft kennis van complexe technische omgevingen en ondersteunt de volledige lifecycle van datacenters. Het biedt zijn opdrachtgevers infrastructuuromgevingen van A tot Z en levert integrale en grensoverschrijdende dienstverlening voor internationale opdrachtgevers. 

Betrouwbaar en zuinig
Een grote uitdaging voor de toekomst is om datacenters zo veilig, betrouwbaar en energiezuinig mogelijk te maken. Een hoge beschikbaarheid is belangrijk om het publieke leven niet te verstoren, want de beschikbaarheid van netwerken is tegenwoordig cruciaal voor talrijke publieke diensten. Veiligheid van systemen en gegevens is daarbij uiteraard topprioriteit. Daarnaast tracht Unica het energieverbruik van datacenters zoveel mogelijk te beperken. Dat vraagt om lifecycle-management, verregaande ketenintegratie en samenwerking met alle partijen die bij de bouw en het beheer van een datacenter betrokken zijn. 

Unica is gespecialiseerd in het volledig ontwerpen, realiseren en beheren van datacenters.