Safety (veiligheid) | Unica

Safety (veiligheid)

Safety (veiligheid)

Veiligheid is een integraal onderdeel van verantwoorde zorg. De Kwaliteitswet Zorginstellingen bepaalt dat zorginstellingen zelf verantwoordelijk zijn voor de (brand)veiligheid van medewerkers, cliënten/bewoners en bezoekers. Dat is een uitdagende opdracht. De beperkte zelfredzaamheid, afhankelijkheid van technische hulpmiddelen en het soms onvoorspelbare gedrag van (dementerende of psychiatrische) cliënten brengen immers extra risico’s met zich mee. Daarnaast hebben zorginstellingen te maken met extra strenge veiligheidseisen, bijvoorbeeld op het gebied van brandveiligheid en waterkwaliteit.

brandveiligheid-in-de-zorg

Brandveiligheid

Unica helpt zorginstellingen met bewezen oplossingen die de veiligheid verbeteren en veiligheidsrisico’s zoveel mogelijk voorkomen. Een goed brandveiligheidsconcept is bijvoorbeeld onmisbaar voor zorginstellingen. Het brandveiligheidsconcept van Unica is een combinatie van bouwkundige- en installatietechnische maatregelen. Het is speciaal ontworpen om het gebouw, de gebruikers en de omgeving te beschermen. De specialisten van Unica ontwerpen, installeren en onderhouden een integraal totaalpakket aan brandbeveiligingssystemen. Van het versterken van brandwerende constructies tot geavanceerde brandmeld- en blussystemen, Unica zorgt voor een optimale brandveiligheid van zorglocaties.

Waterkwaliteit

Schoon en veilig drinkwater is eveneens essentieel voor de veiligheid van medewerkers, cliënten/bewoners en bezoekers. Unica kan dankzij haar jarenlange expertise de betrouwbaarheid van drinkwatersystemen garanderen en ervoor zorgen dat drinkwatersystemen voldoen aan de hoogste normen. Door stilstaand water, ongewenste opwarming en bacteriële besmetting te voorkomen weet Unica gezondheidsrisico’s, zoals legionella, te minimaliseren.

Hieronder lees je hoe Unica zorginstellingen kan ondersteunen op het gebied van veiligheid.