Organisatiestructuur Unica

Organisatie

Organisatie

Unica is met een netwerk van bedrijven en bijna 4.000 medewerkers een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. De bedrijven in het netwerk opereren zelfstandig, maar werken tegelijkertijd nauw samen om klanten integrale oplossingen te kunnen bieden. De organisatiestructuur kan worden onderverdeeld in drie segmenten, ondersteund door de Business Services.

Building Services vestigingen
Unica Building Services beschikt over een slagvaardig netwerk van vestigingen die verdeeld zijn over Nederland, zodat er altijd een vestiging bij opdrachtgevers in de buurt te vinden is. Elke vestiging heeft eigen opdrachtgevers waarvoor het beheer en onderhoud van de installaties wordt verzorgd. Voor landelijke opdrachtgevers werken de vestigingen uiteraard ook nauw samen. De onder eigen naam opererende bedrijven Breedveld & Schröder, Hermans Elektra, Otte Installaties, Pranger-Rosier en Synto maken ook onderdeel uit van Unica Building Services.

Regionale projectenbedrijven
De vier regionale projectenbedrijven van Unica Building Projects zijn verantwoordelijk voor de technische installaties en het projectmanagement van (nieuw)bouwprojecten. Zij hebben een regionale verantwoordelijkheid en opereren vanuit de regio’s Noordwest, Zuidwest, Zuid en Noordoost. 

Gespecialiseerde bedrijvenclusters
Naast de regionaal opererende vestigingen en projectenbedrijven, heeft Unica een netwerk van landelijk opererende gespecialiseerde bedrijvenclusters. Dit zijn zelfstandig werkende clusters waarin alle kennis van specifieke technische specialismen is gebundeld. Deze clusters zijn onder meer actief op het gebied van brandbeveiliging, security management, (duurzame) energie, datacenters, industriële oplossingen, meet- en regeltechniek, ICT en kantoorautomatisering, gebouwautomatisering, energie-inkoop en industriële automatisering. Deze Unica-bedrijven werken voor de uitvoering van hun diensten nauw samen met de regionale Unica-vestigingen. 

De volgende bedrijven maken deel uit van de gespecialiseerde bedrijvenclusters:

Business Services
De Business Services afdelingen van Unica zorgen voor de centrale ondersteuning op het gebied van Finance & Business Control, Procurement & Supply Chain, Facility Management, HRM, Legal, Information Management, QHSE, Security & Risk en Marketing & Communicatie.