Battery Power Supply | Unica

Battery Power Supply

Battery Power Supply

BPS-system 8 - kopie.

De energietransitie is in volle gang. Aangejaagd door onder meer wetgeving en stijgende energieprijzen zetten ook steeds meer zorginstellingen stappen in de richting van verduurzaming en elektrificatie. De Battery Power Supply, een innovatieve ontwikkeling van Unica, draagt op een duurzame manier bij aan een naadloze en kostenefficiënte overgang. 

Hoe werkt de Battery Power Supply?

De Battery Power Supply of BPS is een geavanceerd accupakket met slimme omvormingstechnologie. Unica heeft dit systeem in eigen beheer ontworpen voor elektrische sprinklerpompen. De BPS slaat energie op, die gebruikt kan worden voor periodieke tests en bij eventuele noodsituaties. Als het reguliere lichtnet uitvalt, schakelt de BPS automatisch over op het opgeslagen vermogen. De sprinklerpomp kan hierdoor nog zo’n 8 uur standalone  en vervolgens nog eens 60, 90 of 120 minuten functioneren op vol vermogen. Zo wordt de veiligheid in zorginstellingen gewaarborgd.

bps1

De voordelen van de Battery Power Supply:

  • Verduurzaming
    De BPS bevordert de verduurzaming  en elektrificatie van een zorginstelling zonder daarbij het traditionele elektriciteitsnet te belasten. 
  • Bedrijfscontinuïteit  
    Altijd toegang tot de benodigde energie, zelfs bij stroomuitval, en een efficiënte oplossing voor het testen van sprinklerpompen en het omgaan met noodsituaties.
  • Kostenbesparing
    Omdat voor de BPS geen ‘zware’ bekabeling hoeft worden aangelegd, profiteert een zorginstelling van een betere kostenefficiëntie voor elektrische sprinklerpompinstallaties.

Hoe kunnen we jou helpen om zorg de ruimte te geven?

Unica is een betrouwbare partner voor jouw zorginstelling, onder meer op het gebied van integrale (brand)veiligheid en duurzaamheid. De Battery Power Supply is in eigen beheer ontwikkeld en is een volledig te certificeren product. We werken samen met inspectie-instellingen om ervoor te zorgen dat elke installatie voldoet aan alle wet- en regelgeving (conform NFPA 20 A.9.1.7) en de specifieke wensen en eisen van jouw zorginstelling. Wil je meer weten over de voordelen en mogelijkheden van de BPS voor jouw zorginstelling? Neem dan contact met ons op.