Branddetectie | Unica

Branddetectie

Branddetectie

brandmeldinstallatie

De veiligheid van medewerkers en cliënten of bewoners staat voorop in de zorg. Een goede branddetectie is een belangrijk onderdeel van het veiligheidsbeleid van zorginstellingen, want een kleine vonk kan razendsnel uitmonden in een verwoestende brand. Met een geavanceerd branddetectiesysteem kan een zorginstelling snel reageren en levens redden in het geval van brand. 

Wat is branddetectie?

Een branddetectiesysteem zorgt ervoor dat een eventuele brand in een zo vroeg mogelijk stadium wordt opgemerkt.

rookmelder

De voordelen van een branddetectiesysteem:

 • Vroegtijdige branddetectie
  Bij brand telt elke seconde. Een geavanceerd branddetectiesysteem is in staat om een brand in een vroeg stadium te signaleren, waardoor er direct gehandeld kan worden. 
 • Snel en veilig ontruimen
  Wanneer het systeem een dreiging detecteert, wordt het ontruimingsproces direct in gang gezet. Alarmsignalen waarschuwen de aanwezigen in het gebouw, waardoor een veilige evacuatie mogelijk is.
 • Paniek voorkomen
  In sommige situaties is het extra belangrijk om te voorkomen dat er paniek ontstaat bij een calamiteit zoals brand. Denk aan zorginstellingen, waar veel mensen aanwezig zijn die niet of minder goed zelfredzaam zijn. Een ontruimingsinstallatie met een stil alarm kan hier de ideale oplossing zijn. Bij een stil alarm worden alleen de mensen gewaarschuwd die verantwoordelijk zijn voor de hulpverlening en de ontruiming van het gebouw. 
 • Alarmeren van hulpdiensten
  Een geavanceerd branddetectiesysteem kan een automatische melding naar de brandweer sturen, waardoor hulpdiensten snel ter plaatse kunnen zijn.

Hoe kunnen we jou helpen om zorg de ruimte te geven?

Unica is dé expert op het gebied van brandveiligheid met ruime ervaring in de zorgsector. Onze branddetectiesystemen worden op maat gemaakt, zodat ze helemaal voldoen aan de specifieke behoeften van jouw zorginstelling. Samen zorgen we voor een (brand)veilige zorgomgeving. 
Ben je geïnteresseerd in wat wij voor jouw zorginstelling kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat.