Dura Vermeer en Unica trots op de realisatie van het state-of-the-art AM4 datacenter | Unica

Dura Vermeer en Unica trots op de realisatie van het state-of-the-art AM4 datacenter

Dura Vermeer en Unica trots op de realisatie van het state-of-the-art AM4 datacenter

Op woensdag 5 juli is de opening gevierd van het state-of-the-art Equinix datacenter AM4 te Amsterdam Science Park. Unica en Dura Vermeer werkten als bouwcombinatie (Unica Dura Vermeer Datacenters) aan de succesvolle realisatie van het pand en kijken met trots terug op het bouwproject.

AM4 is op 60 meter diepte gefundeerd, is ruim 21.000 m2 en kent twaalf verdiepingen. Op acht van de elf verdiepingen staan 4200 serverkasten op een oppervlakte van ruim 11.500m2. Het 72 meter hoge gebouw is ontworpen door Benthem en Crouwel Architects. Zij gaven het verticale gebouw een slank en hoog uiterlijk met de verticale lijnen aan de buitenzijde die naar boven toe steeds breder worden.

“AM4 is een uniek gebouw in de wereld van datacenters. Het gebouw aan de A10 geeft de Amsterdamse skyline een prachtig accent”, aldus Jaco Plompen (directeur Dura Vermeer Bouw Midden West BV). “Naast het unieke karakter levert dit datacenter een significante bijdrage aan de digitale infrastructuur wereldwijd vanuit het Amsterdamse”, aldus Paul Ike (directeur Unica Fastcom BV). In ruim anderhalf jaar tijd realiseerde Unica en Dura Vermeer, opererend vanuit v.o.f. UDD, zowel het bouwtechnische als installatietechnische deel. De officiële oplevering staat eind juli 2017 gepland.

Succesvolle realisatie van een tweede Equinix-datacenter

Jaco Plompen (directeur Dura Vermeer Bouw Midden West BV) en Paul Ike (directeur Unica Fastcom BV) waren beiden aanwezig bij de grand opening. Unica en Dura Vermeer werken al sinds 2010 succesvol samen aan de bouw van diverse datacenterprojecten in Nederland. “De gelegenheidsbouwcombinatie die de twee partijen in eerste instantie vormde, is nu verworden tot een ijzersterke specialist in de markt van datacenters”, aldus Ike en Plompen. 

De bouwcombinatie was tevens verantwoordelijk voor de bouw van datacenter AM3 op Amsterdam Science Park. AM3 won eerder de Datacenter Dynamics Green Data Center EMEA Award vanwege het ondergronds energieopslagsysteem. Het innovatieve systeem zet vrijgekomen hitte uit de aanwezige hardware om voor het verwarmen van omringende gebouwen. Dit levert energiebesparing en CO2-reductie op.

Het Amerikaanse bedrijf Equinix is wereldwijd aanbieder van internetnetwerken en datacenters. Met het datacenter AM4 komt Equinix wederom tegemoet aan de toenemende vraag bij bedrijven naar snelle verbindingen en de toename van dataverkeer.