FourCare tekent overeenkomst met Amphia voor verbouwing bestaande ziekenhuis Breda

FourCare tekent overeenkomst met Amphia voor verbouwing bestaande ziekenhuis Breda


Vandaag heeft de officiële ondertekening van de raamovereenkomst plaatsgevonden voor de renovatie van het bestaande Amphia ziekenhuis aan de Molengracht in Breda. Aannemersconsortium FourCare en Amphia tekenen voor de gefaseerde renovatie van het gebouw aan de Molengracht. De renovatie volgt op de nieuwbouw van een geheel nieuw ziekenhuis, pal naast het te renoveren gebouw. De nieuwbouw wordt eind november 2019 in gebruik genomen. Na renovatie kan Amphia dankzij een sterk multidisciplinair concept straks nog betere zorg bieden op één locatie aan patiënten in en rondom Breda.

Intensief proces
Met het tekenen van de overeenkomst wordt een intensief proces afgesloten. Na een zorgvuldig uitgevoerd aanbestedingsproces bleek consortium FourCare de beste kandidaat voor de renovatie. Het FourCare consortium bestaat uit ENGIE Services, Unica, Trebbe en Van Wijnen en realiseert ook de nieuwbouw van het nieuwe ziekenhuis. FourCare draagt nu ook zorg voor een geïntegreerde en duurzame renovatie van het bestaande ziekenhuis, met een oppervlakte van 35.000 m2. ENGIE Services en Unica verzorgen alle technische dienstverlening, Van Wijnen en Trebbe nemen het bouwkundige deel voor hun rekening. Begin 2019 is gestart met de renovatie, die naar verwachting eind 2021 door FourCare wordt afgerond. Tijdens de renovatie blijft het ziekenhuis continu open en kunnen patiënten erop rekenen dat Amphia de beste zorg blijft bieden.

Ingespeeld team
Hein Trebbe sr., directeur bij Trebbe, verheugt zich op de voortzetting van de samenwerking. “Het is mooi dat we na de prachtige opdracht voor de nieuwbouw aan de Molengracht nu ook de renovatie in uitvoering mogen nemen. Ik zie dit als een compliment en vind het een eer dat we onze samenwerking vanuit FourCare en met het Amphia mogen voortzetten.”

Ook John Quist, CEO van Unica, is trots op de nieuwe opdracht. “In uitstekende samenwerking met de andere consortiumpartners realiseren we momenteel een indrukwekkend nieuwbouwproject voor het Amphia ziekenhuis. Dat het Amphia ziekenhuis nu wederom zijn vertrouwen uitspreekt in ons consortium, betekent dat een ingespeeld team nu ook de renovatie kan gaan verzorgen.”

Bestaand en nieuw; samen één
Amphia kiest voor renovatie van het bestaande gebouw en nieuwbouw aan de Molengracht, zodat de zorg geconcentreerd wordt op één locatie in Breda en één locatie in Oosterhout. Na afronding van de renovatie wordt de locatie van het ziekenhuis aan de Langendijk in Breda gesloten. Het bestaande gebouw aan de Molengracht is nu verouderd, maar kan na de verbouw weer tientallen jaren mee en sluit qua uitstraling aan bij de nieuwbouw. Naast de reguliere zorg wordt er een unieke setting gecreëerd waar de zorgactiviteiten plaatsvinden die een meer concurrerend karakter hebben. Dit wordt het ‘Plaza van Klinieken’ genoemd.  Verder komt er een Transmuraal Centrum voor Herstel en Revalidatie waarin verschillende partners hun expertise en kracht bundelen. 

Amphia heeft met de verbouw van het ziekenhuis duidelijke doelen voor ogen. “Als alle verbouwingen achter de rug zijn, bestaat Amphia Breda uit één locatie”, aldus Olof Suttorp, voorzitter van de Raad van Bestuur Amphia. “Hier zijn de medische vakken die veel met elkaar te maken hebben, bij elkaar ondergebracht. Door de zorg zo te organiseren hoeven patiënten met hun zorgvraag niet het hele ziekenhuis meer door. Zij zijn nog meer verzekerd van deskundige zorg op maat, omdat al onze zorgprofessionals straks op één locatie in Breda werken. Zo kunnen zij snel met elkaar overleggen en afstemmen en weten patiënten ook snel waar zij aan toe zijn.”

Aannemersconsortium FourCare
Het FourCare consortium bestaat uit ENGIE Services, Unica, Trebbe en Van Wijnen. FourCare realiseert de nieuwbouw van het nieuwe Amphia ziekenhuis en draagt nu ook zorg voor een geïntegreerde en duurzame renovatie van het bestaande ziekenhuis, met een oppervlakte van 35.000 m2. 

Contractondertekening, met v.l.n.r. Dimitri Veldhoen (Trebbe), Erwin Kersten (Van Wijnen), Roos Leber (lid RvB Amphia), Olof Suttorp (bestuursvoorzitter Amphia), William Swinkels (Unica) en Burney Kreugel (ENGIE Services).