ProRail gunt beveiliging gebouwen aan Nsecure

ProRail gunt beveiliging gebouwen aan Nsecure

Toegangsverlening specialist Nsecure gaat de toegangs- en beveiligingssystemen op 36 locaties van ProRail vervangen. Het onder eigen naam opererende Unica-bedrijf gaat daarna ook het beheer van die systemen verzorgen. De vervangingen en uitbreiding van systemen wordt onder meer gedaan om technisch tot één toegangs- en beveiligingsplatform te komen.

ProRail werkte voorheen met verschillende aanbieders voor installatie en onderhoud van beveiligingssystemen, maar wilde dit aanbesteden aan één landelijke partij. Nsecure, dat ook het digitale veiligheidspaspoort (DVP) ontwikkelde voor ProRail, werd de meeste geschikte partij bevonden. De opdracht omvat ook vervanging van bestaande systemen, om technisch tot één platform te komen. Naast de aanleg van nieuwe installaties wordt Nsecure verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de diverse beveiligingssystemen. Met het nieuwe systeem worden dan 36 locaties van ProRail bewaakt, zoals verkeersleidingsposten, kantoren, locaties voor incidentbestrijding en projectlocaties.

Overeenkomst voor minimaal vier jaar

De componenten van de opdracht bestaan uit systemen voor toegangscontrole, aanmeld- en accreditatieservice en een veiligheidsmanagement-platform. Met de oplossing worden ongeveer 600 toegangen, cameraobservatie met ongeveer 350 camera’s, intercominstallaties met ongeveer 150 intercomposten, inbraakdetectie en hekwerkdetectie met ongeveer 400 detectiepunten en 90 hekwerkdetectiezones beheerd. De raamovereenkomst tussen ProRail en Nsecure heeft een looptijd van vier jaar, met opties om twee keer met twee jaar te verlengen tot een maximale looptijd van acht jaar. De overeenkomst is ingegaan op 1 november.