Datacenters en ICT-infrastructuur

Datacenters

Datacenters

Unica biedt oplossingen voor databeheer vraagstukken, door de bouw en de gehele technische infrastructuur van datacenters te verzorgen. Door heel Europa adviseert, ontwerpt, bouwt en onderhoudt Unica betrouwbare datacenters. Of het nu een greenfield turnkey project betreft, de bouw van een datacenter voor co-locatie of uitbreiding van computerruimtes binnen bedrijven: Unica kan als specialist de realisatie van datacenters verzorgen.

Bij de realisatie van datacenters is Unica hoofdaannemer met een projectteam dat volledig op maat wordt ingericht. Via een zogenaamde QuickScan-analyse worden specifieke wensen en situaties snel inzichtelijk gemaakt. Na deze analyse, presentatie van het plan van aanpak en akkoord op de begroting, realiseert Unica vakkundig een datacenter dat voldoet aan de hoge eisen van deze tijd. 

Niet alleen in het geval van nieuwbouw, maar ook bij bestaande datacenters is het van groot belang dat data veilig en duurzaam beheerd kan worden. Vragen zoals het vermogen per vierkante meter of zogenaamde TIER-classificaties die het veiligheidsniveau van het datacenter weergeven, zijn essentieel bij het optimaal beheren van data. Unica gaat ook op deze gespecialiseerde thema’s graag de samenwerking aan om bestaande datacenters verder te moderniseren.

Lees meer over Datacenters