3e Warehouse in samenwerking met Greenstone Systems | Unica

3e Warehouse in samenwerking met Greenstone Systems

3e Warehouse in samenwerking met Greenstone Systems

Voor de derde keer op een rij realiseerde Unica Industry Solutions een project met Greenstone Systems. Ditmaal werden voor een groot distributiecentrum in de buurt van Leipzig in Duitsland de E-, I- & A- werkzaamheden (Electrical, Instrumentation en Automation) gerealiseerd in samenwerking met Greenstone, dat gespecialiseerd is in oplossingen voor material handling.

Eerder al werden in samenwerking met Greenstone twee andere grote distributiecentra gerealiseerd. De werkzaamheden hadden onder meer betrekking op sorteerders, honderden baansecties, en spiraal-conveyors. Hardwarematig wordt het distributiecentrum aangestuurd door meerdere Motor Control Centers (MCC’s) voorzien van een Siemens PLC. De grote hoeveelheid veldcomponenten worden middels de industriële ethernetstandaard ProfiNet gekoppeld; elke applicatie heeft tussen de 100 en 800 ProfiNet-deelnemers!

Brainpact Industrial Automation, onderdeel van het bedrijvencluster Unica Industry Solutions, realiseerde de PLC-software. HMI, monitoring & control, en de koppeling met het Warehouse Control System (WCS) zijn hier onderdeel van.  Daarnaast verzorgde Brainpact de test en inbedrijfname van de software en leveren zij support gedurende de gebruiksfase. Het Unica Industry Solutions team in Venlo is verantwoordelijk voor alle elektrotechnische hardwarecomponenten, zoals de besturingspanelen en veldinstallatie.

Er is veel inspanning geleverd en zowel van de vestiging in Venlo als van Brainpact zijn diverse medewerkers wekenlang op locatie geweest. Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 40.000 m2 (dit zijn 8 voetbalvelden!) met bijna 6 km aan lopende band, sorteerders, enkele honderden orderpicking stations en bijna 200 kilometer kabel. In vol bedrijf gaan hier 2.000 pakketten per uur over de lijnen.

In de uitvoering van de werkzaamheden is er zeer frequent overleg met het bouwteam ter plaatse waardoor dergelijke projecten, waar meerdere partijen tegelijkertijd aan meewerken, slagvaardig gemanaged kunnen worden. Het resultaat van deze flexibiliteit, snelheid en wendbaarheid? Voor de derde keer op rij een tevreden klant!