Duurzame en slimme verlichting bij Total Nederland

Duurzame en slimme verlichting bij Total Nederland

Doelstelling van Total

Total Nederland heeft voor het nieuwe hoofdkantoor in Den Haag gekozen voor het SMART LED, SMART Buildings concept. Voor Total Nederland was de combinatie van het bereiken van EPA label A, de zeer geavanceerde verlichting, inzicht in bezetting van ruimtes, de leasemogelijkheid én tien jaar all-in garantie over het hele systeem doorslaggevend.

Wat is er mogelijk met SMART LED?

Het geavanceerde verlichtingssysteem brengt licht op de plek waar het nodig is en in de juiste sterkte. De medewerkers ervaren SMART LED verlichting als prettig. Bijkomend voordeel is dat er ongemerkt wordt bespaard op het energieverbruik.

Daarnaast leveren de sensoren van SMART LED waardevolle gegevens over het gebruik en de bezetting van ruimten. Met deze gegevens worden analyses en trends waargenomen, zodat de huisvesting en exploitatie eenvoudig kunnen worden geoptimaliseerd.

Maar er is meer! Door de beschikbaarheid van gegevens over aanwezigheid, bezetting, temperatuur en licht zijn er meerdere waardevolle toepassingen. Zo zijn er mogelijkheden voor aanvullende beveiliging, het efficiënt aansturen van schoonmaakdiensten, automatische koppelingen met rooster- en reserveringsprogramma’s en real time informatie over beschikbaarheid van flexruimten.