Equinix | Unica

Equinix

Equinix

Op het Amsterdam Science Park nam Equinix, wereldwijd aanbieder van internetnetwerken en datacenters onlangs zijn nieuwste datacenter AM4 in gebruik. Dura Vermeer verzorgde de bouw van het pand en Unica Datacenters was verantwoordelijk voor het overall projectmanagement, de technische infrastructuur, energievoorziening en koeling van het datacenter.

Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux, licht toe: “Het datacenter is gerealiseerd volgens de Amerikaanse LEED-certificering, die strenge eisen stelt aan duurzaamheid, design en operationele performance. Voor de bouw zijn dan ook gespecialiseerde partners met de juiste ervaring nodig. Unica heeft bewezen met de juiste focus de ontwikkeling van AM4 te ondersteunen.”

Hergebruik van energie
Het nieuwste datacenter is een echte blikvanger in de Amsterdamse skyline: rijdend op de A10 valt de 72 meter hoge toren direct op. Datacenters vormen zonder twijfel een groeimarkt: “In ons eerder opgeleverde datacenter – AM3 – was al snel geen ruimte meer, daarom hebben we AM4 laten bouwen”, zegt Michiel. Unica Datacenters schonk speciale aandacht aan de energievoorzieningen. “De energie die vrijkomt bij koeling wordt nu al deels hergebruikt en wij blijven zoeken naar afzetmogelijkheden voor restwarmte”, zegt Michiel. “Equinix draagt in de toekomst graag meer bij aan de verduurzaming van de stad.”