Voor Altrex verving Unica Building Automation de installaties voor afzuiging en verwarming

Voorbereiden is het halve werk

Voorbereiden is het halve werk

Voor Altrex, al 65 jaar een begrip in het maken van klimmaterieel, verving Unica Building Automation de installaties voor afzuiging en verwarming. Belangrijk was dat tijdens de werkzaamheden het productieproces niet stil kwam te liggen. “Door overleg vooraf en een goed voorbereid programma was het mogelijk om deze klus zonder onderbrekingen te realiseren”, vertelt Henk Esselink, coördinator Onderhoud en Techniek bij Altrex.

Het bestaande regelsysteem is door Unica preventief vervangen, omdat het verouderd raakte en niet meer aansloot op het netwerk van Altrex. De fabriek bestaat uit verschillende ruimten, waaronder een lasserij en een afdeling Speciale Producten. In die gedeelten komt lasrook vrij, waardoor er speciale regeltechnische installaties nodig zijn.

Afspraak is afspraak

“Unica is onze vertrouwde partner”, vervolgt Henk. “Toen we met de vervangingsvraag geconfronteerd werden, begrepen zij direct dat wij het productieproces hiervoor niet stil konden leggen. Unica heeft een goed overzicht van ons proces en bereidde de werkzaamheden degelijk voor, waardoor alles soepel is verlopen. Het is een partij die partnership serieus neemt en zich aan de afspraken houdt.”