Pro-Fa Automation | Unica

Pro-Fa Automation

Pro-Fa Automation

Pro-Fa Automation vergroot industriële klantwaarde Unica

In 2006 richtten Jan de Haan en Christ Oomen industrieel automatiseerder Pro-Fa Automation op. In 2014 trad Mark Satink toe. Onder leiding van dit ondernemende drietal groeide Pro-Fa Automation uit tot een gerespecteerd bedrijf van 25 medewerkers dat productieprocessen in de voedingsmiddelenindustrie, chemie, farma en metaalindustrie verbetert met slimme industriële automatiseringsoplossingen. In 2017 accepteerden zij een overnamebod van Unica. 

V.l.n.r. Christ Oomen, Mark Satink en Jan de Haan.

“In het verleden zijn we wel vaker benaderd door bedrijven die ons wilden overnemen”, zegt Jan. “We zijn daar nooit op ingegaan omdat we niet wilden verdwijnen in een groter geheel. Met Unica voelden we wél een match qua cultuur en structuur. Unica is weliswaar ook een groot bedrijf, maar het is een organisatie met een no-nonsense stijl, die afspraken nakomt, snel kan schakelen en veel ruimte biedt aan ondernemerschap. Dat spreekt ons enorm aan.” 

Compleet
Sinds de zomer van 2017 behoort Pro-Fa Automation tot het netwerk van bedrijven van Unica. In deze relatief korte periode is al een stevige basis gelegd voor een intensieve samenwerking met andere gespecialiseerde bedrijven. “Unica wil klanten een geïntegreerde totaaloplossing bieden. De software-component is daarbij cruciaal, zeker in de industrie. Met ons erbij kan Unica écht een compleet plaatje bij de klant neerleggen”, zegt Jan. Christ vult aan: “Het werkt natuurlijk in twee richtingen: wij worden er ook beter van. Met Pro-Fa Automation hebben we ons altijd gefocust op onze kracht - het ontwikkelen en implementeren van industriële automatiseringsoplossingen - en andere disciplines bewust buiten de deur gehouden. Bij Unica kunnen we blijven doen waar we goed in zijn en daarin doorgroeien. We merken tegelijkertijd dat veel van onze klanten het fijn vinden dat zij voor alle disciplines nu bij één partij terechtkunnen.”

Trots
Hoewel de samenwerking nog pril is, schuiven Pro-Fa Automation en Unica al geregeld samen aan bij klanten. “Dat wordt ons niet opgelegd, het gaat vanzelf”, vertelt Mark. “We zijn namelijk allemaal enthousiast en vinden het leuk om nieuwe kansen te benutten. Onze nieuwe Unica-collega’s zijn zeer bereidwillig en oprecht geïnteresseerd in wat we doen. Daardoor voelen we ons erg welkom.”

Hoewel Pro-Fa Automation een kleine onderneming is, kan ‘reus’ Unica daar best nog iets van leren. “Toen Unica zich bij ons meldde, hadden wij het beeld van een wat traditionele installateur”, zegt Jan. “Al snel kwamen we erachter dat Unica juist zeer vooruitstrevend is en dat er heel veel kennis in het bedrijf aanwezig is. Het is een betrouwbare partner die garant staat voor kwaliteit en innovatie. We vinden het goed dat Unica momenteel stappen zet om zich beter te profileren en zichtbaarder te worden, want het is helemaal niet erg om je hoofd boven het maaiveld uit te steken. Unica is een bedrijf om trots op te zijn!”

 


Dit interview is onderdeel van het Unica Jaarverslag 2017. Het volledige jaarverslag en verkorte jaarbericht vindt u hier.