Bedrijfshulpverlening | Unica

Bedrijfshulpverlening

Bedrijfshulpverlening

Als zorginstelling moet je vanuit diverse wetten aan een groot aantal verplichtingen op het gebied van bedrijfshulpverlening voldoen. Medewerkers, cliënten maar ook locaties wil je adequaat helpen en beschermen wanneer dat nodig is. Een geavanceerde en moderne app als alternatief op de traditionele Personen Zoek Installatie (PZI) geeft jou daarvoor de tools in handen. Het fungeert als stil ontruimingsalarmsysteem in situaties waar snelle, gecontroleerde evacuatie van niet-zelfredzame personen cruciaal is.

veilige ontruiming in de zorg

Wat is een bedrijfshulpverlening oplossing?

Een oplossing voor bedrijfshulpverlening in een innovatieve app, waarmee bedrijfshulpverleners (bhv’ers) maar ook Lone Workers binnen het ontvangstgebied direct kunnen zien wie beschikbaar is voor hulp. De cloud-smartphone oplossing is nauwkeurig afgestemd op het calamiteitenplan van een zorginstelling, zodat alleen relevante belanghebbenden worden geïnformeerd. Real-time updates tonen wie heeft gereageerd op het alarm. Bij gebrek aan respons wordt automatisch telefonisch, via sms of e-mail contact opgenomen met de betrokkenen.

multibel

De voordelen van een slimme oplossing voor bedrijfshulpverlening:

 • Eén device
  Door de inzet van een gecertificeerde oplossing, waaronder NEN 2575 en NEN 8112, wordt alles mogelijk vanuit de smartphone. DECT-toestellen, pagers en andere apparaten zijn daardoor overbodig.
 • Efficiënt beheer en registratie 
  De app registreert en documenteert alle activiteiten en levert hiermee waardevol bewijs voor het beheerderslogboek. Beheerders kunnen persoonsinstellingen aanpassen en hebben volledige controle. Er zijn geen extra ontvangers nodig. Dit zorgt voor optimaal gebruiksgemak.
 • Veelzijdig in gebruik
  De app kan in allerlei situaties worden gebruikt. Denk aan ontruiming, alarmering bij technische storingen, agressie, het waarschuwen van alleenwerkers en het om hulp vragen van nabije zorgverleners. Ook kan de oplossing worden ingezet voor trainingsdoeleinden, zoals een ontruimingsoefening.
 • Beschermt levens en beperkt schade
  De efficiënte en betrouwbare alarmering vergroot de zorgveiligheid en minimaliseert de impact van storingen en calamiteiten.

Hoe kunnen we jou helpen om zorg de ruimte te geven?

Met geavanceerde oplossingen, zoals MultiBel en IQ Messenger, ondersteunt Unica zorginstellingen met branddetectie, slimme technologie en andere veiligheidsvraagstukken. Samen werken we aan een veilige en goed gecoördineerde zorgomgeving. Wil je meer weten over MultiBel, IQ Messenger of een van onze andere oplossingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.