Bouwkundige brandveiligheid | Unica

Bouwkundige brandveiligheid

Bouwkundige brandveiligheid

monteur-bouwkundige-brandveiligheid

In de zorgsector is brandveiligheid van levensbelang. Bouwkundige brandveiligheidsmaatregelen beschermen medewerkers, cliënten/bewoners, bezoekers van zorginstellingen, gebouwen én kostbare medische apparatuur tegen de verwoestende gevolgen van brand.

Wat houdt bouwkundige brandpreventie in? 

Het gebruik van brandwerende constructies en brandvertragende materialen zorgen er in een gebouw voor dat het risico op brand wordt geminimaliseerd, in het geval er brand uitbreekt.

Bouwkundige brandveiligheid

De voordelen van bouwkundige brandpreventie:

 • Bedrijfszekerheid
  Bouwkundige brandpreventie vergroot de kans op een veilige evacuatie en daarmee de veiligheid van de medewerkers, (minder zelfredzame) cliënten/bewoners en bezoekers.
 • Gevoel van veiligheid
  Ook het gevoel van veiligheid bij de gebruikers van een zorglocatie wordt versterkt, wetende dat er een betrouwbare en efficiënte evacuatiemogelijkheid is.
 • Schade voorkomen 
  Bouwkundige brandpreventie kan kostbare schade aan medische apparatuur en zorglocaties voorkomen.
 • Wet- en regelgeving
  Met bouwkundige brandpreventie voldoet een zorginstelling aan de eisen in het Bouwbesluit en andere (zorgspecifieke) wet- en regelgeving.

Hoe kunnen we jou helpen om zorg de ruimte te geven?

Unica is specialist op het gebied van bouwkundige brandveiligheid en het voorkomen van rook- en brandverspreiding. Tevens hebben we ruime ervaring met de complexiteit van bedrijfsprocessen in de zorg. Gecombineerd met een flexibele houding en een goede, open communicatie leidt dit tot een efficiënte werkwijze en met minimale (geluids)overlast voor de medewerkers, cliënten/bewoners en bezoekers van jouw zorginstelling. Het resultaat: optimale brandveiligheid en een veilige werk- en verblijfomgeving. Wil je weten wat jouw zorginstelling kan doen op het gebied van bouwkundige brandpreventie? Neem dan contact met ons op.