E-mobility | Unica

E-mobility

Duurzame, energiezuinige ledverlichting biedt veel voordelen

Met de groeiende populariteit van elektrische auto’s in Nederland wordt het ook voor de zorgsector steeds belangrijker om op de toekomst voorbereid te zijn. In 2030 zullen er waarschijnlijk bijna 2 miljoen elektrische auto’s rondrijden. Grote kans dat veel medewerkers en bezoekers van jouw zorginstelling dan ook elektrisch rijden. Dat vraagt onder meer om een goede laadinfrastructuur.

Wat wordt bedoeld met e-mobility?

E-mobility is de verzamelnaam voor voer-, vaar- en vliegtuigen die gedeeltelijk of volledig door elektriciteit worden aangedreven. Vaak wordt er specifiek gedoeld op elektrisch wegverkeer, zoals auto’s, vrachtwagens en (bestel)bussen. Om elektrisch rijden mogelijk te maken is een infrastructuur met oplaadpunten nodig.

De voordelen van e-mobility:


•    Milieuvriendelijk
Elektrisch rijden is milieuvriendelijker dan rijden op fossiele brandstof. Daarmee kan elektrisch rijden zorginstellingen helpen om de doelstellingen van de Green Deal Duurzame Zorg te behalen, namelijk 55 procent CO2-reductie in 2020 en volledig CO2-neutraal in 2050.
•    Duurzaamheidsambities
Het faciliteren van elektrisch rijden kan deel uitmaken van een integraal verduurzamingsplan van een zorginstelling.
•    Lagere gebruiks- en onderhoudskosten
Een elektrische (bedrijfs)auto bevat minder onderdelen en is daardoor goedkoper in het onderhoud. Ook is elektrisch laden goedkoper dan het tanken van (fossiele) brandstof.
•    Wet- en regelgeving
De wet- en regelgeving over laadpalen wordt steeds strenger. Vanaf 2020 zijn laadpalen al verplicht bij nieuwbouw en in 2025 geldt dit voor elke parkeerplaats. Zorginstellingen doen er goed aan om hier tijdig op voor te sorteren.

 

Hoe kunnen we jou helpen om zorg de ruimte te geven? 


De experts van Unica voorzien jouw zorginstelling graag van een stabiele, op maat gemaakte laadinfrastructuur. Onze integrale aanpak omvat het beoordelen van zorglocaties voor het plaatsen van laadpalen en het evalueren van de effecten op de netwerkbelasting. Onze laadoplossingen zijn geoptimaliseerd met slimme digitale technieken die het maximale uit de laadinfrastructuur halen. En vanuit onze onafhankelijke positie bieden we jouw zorginstelling de vrijheid om te kiezen uit verschillende providers. We nemen jou het beheer en onderhoud volledig uit handen en geven graag advies over energiemanagement en duurzaamheidsinitiatieven die jouw zorginstelling nog efficiënter maken. Zo ontzorgen wij de zorg en bereiden we jouw zorginstelling voor op de elektrische toekomst. Meer weten? Maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend gesprek.