Gecertificeerde brandbeveiliging | Unica

Gecertificeerde brandbeveiliging

Gecertificeerde brandbeveiliging

Een goed functionerende brandveiligheidsinstallatie is van levensbelang. Dat geldt in het bijzonder voor zorginstellingen, waar niet alle cliënten of bewoners zelfredzaam genoeg zijn om in geval van brand zelfstandig te kunnen vluchten. 

gecertificeerde brandbeveiliging

Wat houdt gecertificeerde brandbeveiliging in?

Vanwege de kwetsbare gebruikersgroep dienen brandbeveiligingsinstallaties bij zorginstellingen volgens de wet altijd in topconditie te verkeren. Bij gecertificeerde brandbeveiliging worden het beheer en het onderhoud van de installatie grondig uitgevoerd conform het bouwbesluit en het onderhoudsvoorschrift TB80. Naast jaarlijks onderhoud om het inspectiecertificaat te verkrijgen, is het wettelijk vereist om bepaalde componenten te voorzien van periodiek onderhoud, variërend van eens in de vijf, tien of vijftien jaar. Dit omvat bijvoorbeeld het controleren en onderhouden van het waterreservoir en de conditie van het leidingwerk van een eventuele  sprinklerinstallatie. 

Montageleider BMI.

De voordelen  van gecertificeerde brandbeveiliging:

  • Wet- en regelgeving
    Met een gecertificeerde brandveiligheidsinstallatie voldoen zorginstellingen officieel aan de geldende (zorgspecifieke) normen en regelgeving en zijn zij volledig ‘in control’.
  • Gevoel van veiligheid
    Gecertificeerde brandbeveiligingsinstallaties staan gegarandeerd 24/7 paraat om te reageren in geval van brand. Dat geeft medewerkers, cliënten/bewoners en bezoekers van de zorginstelling een veilig gevoel.
  • Minimale overlast 
    Jaarlijkse en meerjarige onderhoudswerkzaamheden kunnen invloed hebben op het primaire zorgproces. Daarom kiezen veel zorginstellingen voor een erkend onderhoudsbedrijf, zoals Unica, dat in staat is om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Hoe kunnen we jou helpen om zorg de ruimte te geven?

Veel zorginstellingen vertrouwen op de kennis en kunde van Unica als het gaat om brandveiligheid. Als erkend onderhoudsbedrijf met ruime ervaring in de zorg levert en implementeert Unica gecertificeerde brandbeveiligingsinstallaties. We bieden ondersteuning bij het coördineren en begeleiden van keuringsinstanties en helpen jouw zorginstelling bij het verkrijgen van het benodigde keuringscertificaat. Daarnaast kunnen wij de verantwoordelijkheid voor het beheer en onderhoud van de installatie volledig op ons nemen. Onderhoudswerkzaamheden voeren we uit met zo min mogelijk overlast voor medewerkers, cliënten/bewoners en bezoekers. Neem contact met ons op als je interesse hebt in een betrouwbare, integrale maatwerkoplossing.