LED verlichting | Unica

LED verlichting

Duurzame, energiezuinige ledverlichting biedt veel voordelen

De zorgsector staat voor grote uitdagingen als het gaat om vastgoed en verduurzaming. Zorginstellingen met locaties die nog zijn voorzien van conventionele verlichting doen er goed aan tijdig over te schakelen op een duurzame oplossing, zoals ledverlichting.

Hoe werkt ledverlichting?


Led is een afkorting van light emitting diode. Elektriciteit wordt door een diode (een soort eenrichtingsschakelaar voor stroom) geleid. De energie die hierbij vrijkomt, wordt omgezet in licht. Ledlampen zijn zuinig, hebben een lange levensduur en produceren weinig warmte. Daardoor is ledverlichting geschikt voor veel verschillende toepassingen in de zorg en een ideale vervanger van halogeenlampen, gloeilampen en spaarlampen. 

De voordelen van ledverlichting:

 • Uitfasering conventionele verlichting
  Vanaf 1 september 2023 worden tl-buizen uitgefaseerd, waardoor veel conventionele producten niet langer beschikbaar zijn. Het is daarom verstandig om tijdig over te stappen op moderne en duurzame verlichting.
 • Verduurzaming van gebouwen
  Investeren in ledverlichting leidt geregeld tot een aanzienlijke verbetering van duurzaamheidsniveau en energielabel en maakt zorglocaties toekomstbestendig.
 • Kostenbesparing
  Ledverlichting levert een aanzienlijke kostenbesparing op vanwege een tot wel 70 procent lager elektriciteitsverbruik. Bovendien gaan ledlampen langer mee en vereisen ze minder onderhoud en vervanging, wat op de lange termijn eveneens geld bespaart.
 • Aangename verblijfs- en werkomgeving
  Voor zorginstellingen is een optimale verlichting essentieel voor het welzijn van cliënten/bewoners en medewerkers. Met ledverlichting kunnen de lichtsterkte en -kleur per ruimte worden afgesteld. Dit draagt bij aan een comfortabel verblijf en een productieve werkomgeving.
 • Slimme gebouwen
  Ledverlichting opent nieuwe mogelijkheden voor het implementeren van slimme gebouwtechnologie, zoals sensoren en geavanceerde verlichtingscontroles, waarmee een zorginstelling nog efficiënter kan worden beheerd.
 • Wet- en regelgeving
  Met het vervangen van noodverlichting door energiezuinige led-oplossingen voldoet een zorginstelling aan alle relevante wet- en regelgeving.

 

Hoe kunnen we jou helpen om zorg de ruimte te geven?


Unica heeft alle kennis en ervaring in huis om jouw zorginstelling duurzaam, comfortabel, gezond en veilig te maken voor medewerkers, cliënten/bewoners en bezoekers. Door het implementeren van duurzame oplossingen, zoals ledverlichting en andere milieuvriendelijke technologieën, werken we samen met jouw zorginstelling aan een energie-efficiënte zorgomgeving. Wij denken daarbij altijd vooruit en leveren advies op maat en een uitmuntende service. Hierdoor kan jouw zorginstelling zich blijven richten op het primaire proces. Benieuwd hoe Unica jouw zorginstelling kan helpen verduurzamen? Maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend gesprek.