Toegangscontrole, camera observatie & security management | Unica

Toegangscontrole, camera observatie & security management

Toegangscontrole, camera observatie & security management

Zorginstellingen hebben te maken met uiteenlopende beveiligingsvraagstukken op het gebied van veiligheid, privacy en gastvrijheid. Geavanceerde technieken voor toegangsverlening bieden uitkomst. Deze technische oplossingen zijn zo min mogelijk zicht- en voelbaar voor bezoekers, medewerkers, leveranciers en cliënten/bewoners en bieden zorginstellingen tegelijkertijd maximale controle en zekerheid.

Wat is toegangscontrole, camera-observatie en security management? 

Of het nu gaat om een academisch ziekenhuis, verzorgingstehuis of revalidatiecentrum; geïntegreerde toegangscontrole-oplossingen zorgen ervoor dat personen alleen op die plekken kunnen komen waar zij mogen zijn en/of  werkzaamheden kunnen verrichten waar zij toestemming voor hebben. Camera-observatie maakt het mogelijk om een zorglocatie 24/7 te observeren, (ongewenste) activiteiten en bewegingen te detecteren en alarmen op te volgen. Met security management wordt de centrale omgeving bedoeld waar alle facetten van beveiliging samenkomen. 

De voordelen van toegangscontrole, camera-observatie en security management:

 • Risicobeheersing
  Toegangscontrole beperkt beveiligingsrisico’s en zorgt ervoor dat een zorginstelling altijd ‘in control’ is.
 • Kostenbesparing
  Intelligente technologie maakt mobiel toegangsbeheer (mobile access) mogelijk. Deze vorm van toegangscontrole is gebruiksvriendelijk, beheersbaar en kostenbesparend.
 • Veiligheid
  Intelligente camerasystemen en video management systemen zorgen voor de veiligheid van medewerkers, cliënten/bewoners en bezoekers – binnen én rondom de zorglocatie. 
 • Wet- en regelgeving
  Er zijn allerlei technische mogelijkheden die aansluiten bij het specifieke security-beleid van een zorginstelling en die voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.
 • Integrale oplossing
  Security management is de plek waar alles samenkomt. Denk aan toegangscontrole, inbraakbeveiliging, intercomsystemen en camera-observatie, maar ook integratie met een gebouwbeheersysteem of brandmeldsysteem behoort tot de mogelijkheden. Zo sluiten de processen binnen een zorginstelling naadloos op elkaar aan.

Hoe kunnen we jou helpen om zorg de ruimte te geven?

Unica biedt zorginstellingen een compleet aanbod beveiligingsoplossingen. Onze toegangscontrolesystemen, gecombineerd met fysieke beveiligingsmaatregelen, zijn krachtig, gebruiksvriendelijk en gebaseerd op intelligente netwerktechnologie. Door gebruik te maken van de meest recente (ICT)innovaties, zijn wij bovendien in staat om oplossingen te bieden die met jouw zorginstelling kunnen meegroeien. 
Ook voor een integraal security beleid ben je bij Unica aan het juiste adres. Zo kunnen we video management oplossingen koppelen aan andere security management- of toegangscontrolesystemen. Uiteraard zorgen we voor een cyber-proof inrichting van alle systemen binnen jouw zorginstelling.