Anne Hudepohl nieuwe manager van het Unica Innovation Center | Unica

Anne Hudepohl nieuwe manager van het Unica Innovation Center

Anne Hudepohl nieuwe manager van het Unica Innovation Center


Unica heeft Anne Hudepohl (39) vanaf 1 augustus jl. aangesteld als manager van het Unica Innovation Center. In deze functie gaat zij regie geven aan de versterking van de innovatiekracht van Unica. De in 2019 opgezette strategische divisie heeft ten doel om innovaties binnen Unica te initiëren, ondersteunen en versnellen en richt zich op thema’s zoals de energietransitie, veranderende arbeidsmarkt en artificial intelligence (AI). Met bijna 3.700 medewerkers behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland.

Veel ervaring met innovatie
Anne Hudepohl was voorheen werkzaam bij Nationale Nederlanden waar zij verschillende innovatie rollen heeft bekleed. De afgelopen 4 jaar zette zij het Innovatie Expertise Center op bij de verzekeraar en gaf zij leiding aan het 12-koppige innovatieteam. Daarvoor heeft ze 2 jaar een innovatieportfolio ontwikkeld gericht op ouderen om zorgenvrij met pensioen te kunnen gaan. Voor haar betrekking bij Nationale Nederlanden was zij 8 jaar werkzaam bij Delta Lloyd, met als laatste functie Strategic Consultant Innovation & Organizational Change. Anne studeerde Human Resource Studies aan Tilburg University en volgde daarna nog diverse programma’s voor Leadership, Change & Innovation bij De Baak, Nyenrode, Singularity University en de VU.

Anne Hudepohl
Anne Hudepohl

Versterking van het innovatiepotentieel van Unica 
Met haar team (7 FTE) gaat Anne zich richten op de ontwikkeling van nieuwe innovaties en de versterking van het innovatiepotentieel van Unica. Anne vult aan: “Het Unica Innovation Center werkt samen met klanten, collega’s en partners aan relevante oplossingen voor huidige en toekomstige uitdagingen. Wij richten ons op belangrijke thema’s zoals de energietransitie, de uitdagende arbeidsmarkt, AI en gezond- en veiligheid in en rondom gebouwen. Dit doen we vanuit een professioneel innovatie framework met bewezen methodieken om klantgericht een concept te ontwikkelen.”

Een concrete propositie die het Unica Innovation Center al ontwikkelde is het dataplatform Building Insight. Daarmee kunnen organisaties data-gedreven hun gebouw beheren en kan er gericht actie worden genomen op alle uitdagingen die hierbij komen kijken. Denk hierbij aan een optimalisering van de energie-aansturing, goede luchtkwaliteit en voldoen aan wet- en regelgeving.