Ballast Nedam en Unica realiseren uitbreiding en renovatie World Trade Center Amsterdam

Ballast Nedam en Unica realiseren uitbreiding en renovatie World Trade Center Amsterdam

Ballast Nedam gaat samen met Unica Building Projects de uitbreiding en renovatie van het World Trade Center Amsterdam uitvoeren. Het totale project bestaat uit een uitbreiding van 32.000 m2 en een volledige renovatie van 17.000 m2 en wordt naar verwachting media 2021 opgeleverd. Er worden kantoren en voorzieningen toegevoegd volgens het huidige WTC concept waarbij een hoogwaardig niveau van voorzieningen wordt gecombineerd met de keuze voor gebruikers tussen vaste en flexibele kantoorwerkplekken op dé netwerklocatie van Amsterdam voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek.

Ballast Nedam is verantwoordelijk voor de realisatie van het project en werkt samen met technisch dienstverlener Unica voor de installaties onder aansturing van ABC Nova Real Estate Project Managers. Begin oktober 2018 starten de eerste werkzaamheden waarna de uitbreiding in het tweede kwartaal van 2021 zal openen. Het project is ontworpen door PLP Architecture uit Londen in samenwerking met OZ Architects uit Amsterdam.

Bij de oplevering van de uitbreiding bestaat het WTC uit tien torens met in totaal bijna 160.000 m2 kantoorruimte. De uitbreiding voorziet in een variëteit aan gebouwvolumes waarin zowel grotere als kleinere huurders op een uitstekende wijze worden voorzien in hun ruimtebehoefte met behoud van identiteit. De uitbreiding van het WTC zal tevens op een positieve manier bijdragen aan de duurzaamheiddoelstellingen van opdrachtgever, het CBRE Dutch Office Fund.