Boele Fire Protection introduceert eerste sprinklersysteem op accu voor gebouwen | Unica

Boele Fire Protection introduceert eerste sprinklersysteem op accu voor gebouwen

Boele Fire Protection introduceert eerste sprinklersysteem op accu voor gebouwen


Battery Power Supply maakt zware infrastructuur op stroom overbodig

Met de klimaatdoelstellingen in het vooruitzicht, de intensivering op het elektriciteitsnetwerk en de vraag naar steeds minder diesel aangedreven sprinklerpompsets, is het noodzakelijk om over te stappen naar emissieloze alternatieven. Om aan deze vraag te voldoen, introduceert Boele Fire Protection de Battery Power Supply (BPS). Die oplossing maakt het eerste sprinkler- of watermistsysteem mogelijk dat werkt op een accu in gebouwen. Niet alleen is het een duurzame brandveiligheidsoplossing maar het kent tevens een hogere betrouwbaarheid en kan forse besparingen opleveren. Boele Fire Protection is een toonaangevende specialist in prefab watervoorzieningen en sprinklerpompsets en installeert het eerste systeem de komende maanden bij de Churchill Tower in Rijswijk. 

Illustratie Battery Power Supply met vlnr accukast-omvormer-sprinklerpomp
Illustratie van de BPS bestaande uit een accukast (links), een omvormer (midden) voor het voeden van de sprinklerpomp (rechts)

Bijdrage aan duurzame brandbeveiliging
De Battery Power Supply (BPS) is een accupakket bestaande uit batterijen en een omvormer die een elektrische sprinkler- of watermistsysteem voeden. Met dit systeem is ruim voldoende energie beschikbaar om periodieke testen aan de installatie(s) uit te voeren en calamiteiten zoals een brand te bestrijden. De Battery Power Supply is een noviteit in de utiliteitsbouw, die het eerste sprinkler- of watermistsysteem op accu’s ter wereld mogelijk maakt in gebouwen.  
 

Peter Boele, oprichter van Boele Fire Protection en verantwoordelijk voor Business Development, licht toe: “We hebben veel research gedaan naar een elektrisch sprinkler- en watermistsysteem dat werkt op een accupakket. We zijn blij en trots met dit baanbrekende product ons portfolio aan duurzame brandveiligheidsproducten te kunnen uitbreiden. De voordelen zijn groot: de totale installatie is eenvoudiger, ook voor middelgrote organisaties betaalbaar, de betrouwbaarheid is nog hoger dan gebruikelijk en er is geen sprake meer van geluidsoverlast en emissies zoals bij dieselaggregaten. Voor het product is octrooi aangevraagd en de oplossing is uiteraard volledig gecertificeerd. De Battery Power Supply kent de grootste voordelen bij toepassing in kleinschalige tot middelgrote hoogbouw zoals appartementencomplexen, fabrieken, kantoren en parkeergarages.” 

Gemakkelijke aanleg 
Met de Battery Power Supply kan de stroomaansluiting van een sprinkler- of watermistinstallatie substantieel lichter worden uitgevoerd en zijn dikke voedingskabels en transformatoren voor sprinklerpompsets overbodig. Hierdoor kunnen de aanlegkosten tientallen procenten lager uitvallen. Vanzelfsprekend zijn de milieuvoordelen het grootst wanneer de accu´s met groene energie zijn geladen. 

Naast periodieke testen, wordt de Battery Power Supply jaarlijks onderhouden in dezelfde cyclus als van de pompset. Naast onderhoud en inspecties wordt er ook rekening gehouden met de levensduur van de accu’s en worden deze om de 8-10 jaar vervangen.

Eerste toepassing bij Churchill Tower- Rijswijk
De eerste Battery Power Supply ter wereld wordt de komende maanden geïnstalleerd bij de Churchill Tower in Rijswijk. Boele Fire Protection zal in 2022 meerdere BPS-systemen aanleggen in uiteenlopende vastgoedlocaties in ons land.

Illustratie Battery Power Supply van bovenaf

Over Boele Fire Protection
Boele Fire Protection is een toonaangevende specialist in watervoorzieningen en sprinklerpompsets. Het bedrijf richt zich op de nieuwbouw, vervanging, onderhoud, verhuur en renovatie van sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen en is een belangrijke leverancier voor installateurs van brandveiligheidsinstallaties. Boele Fire Protection is de enige onderneming in Nederland die met producten en diensten uit het eigen leveringsprogramma een complete watervoorziening ten behoeve van brandbeveiliging in eigen beheer kan bouwen. Boele Fire Protection is met ruim 25 werknemers landelijk actief vanuit het kantoor in Ede.