De bijzondere samenwerking tussen Technische Unie en Unica

De bijzondere samenwerking tussen Technische Unie en Unica

“Hoe Unica en Technische Unie samen optrekken vind ik geweldig”

De landelijke groothandel Technische Unie en Unica werken al sinds mensenheugenis samen. Volgens Bas Schröder, Directeur Verkoop National Accounts en Business Management bij Technische Unie, is niet alleen de lange looptijd maar vooral ook de intensiteit van de samenwerking heel bijzonder.

“Unica en Technische Unie doen al decennialang zaken met elkaar. Ik kan je niet precies vertellen wanneer het eerste contact is ontstaan. Wat ik wel weet is dat er echt een klik is. We vinden elkaar bijvoorbeeld in de manier waarop we onze klanten alle zorg uit handen willen nemen. We denken allebei graag mee met onze klanten en willen gemak brengen in de business.”

Op de voet

De samenwerking tussen Technische Unie en Unica is gestoeld op een diepgaande relatie, waarbij beide partijen in elkaar investeren. Dat is volgens Bas vrij bijzonder. “Vanuit Unica-locaties in het hele land komen dagelijks bestellingen bij ons binnen. Om die veelheid aan transacties goed en efficiënt te laten verlopen, zijn de elektronische bestelsystemen van Unica geïntegreerd in onze processen. Daarnaast doen wij ons best om Unica bij grote complexe projecten logistiek extra te ondersteunen. Normaal gesproken leveren we onze producten tot aan het hek, maar middels bouwplaatslogistiek gaan we veel verder. We bundelen materialen, soms ook met producten van andere leveranciers, en leveren die op de bouwlocatie bij het juiste bouwdeel helemaal tot aan de voeten van de monteur. Dit doen we voor Unica bijvoorbeeld ook bij de bouw van het nieuwe Amphia Ziekenhuis in Breda. Unica en Technische Unie trekken in dit soort projecten echt samen op en dat vind ik geweldig.”

Nek uitsteken

Geen bouwomgeving is hetzelfde. Bovendien heb je bij grote projecten vaak te maken met verschillende partijen en allerlei wijzigingen gedurende het bouwproces. Dat vraagt volgens Bas om flexibiliteit en een goede communicatie. “Wat ik heel prettig vind, is het open en transparante karakter van Unica. De mensen zijn vriendelijk en toegankelijk. Tegelijkertijd vind ik Unica een heel gedreven, ambitieus en vernieuwend bedrijf. Ze durven echt hun nek uit te steken als ze denken dat iets beter kan. Dat zag je bijvoorbeeld in de aanloop naar het ambitieuze defensieproject DBBS, waarin we ook samen optrekken. Unica durfde dit enorme project aan en dat heeft ons allebei verder geholpen. Elkaar iets gunnen en vooruit helpen in de steeds technischer en complexer wordende bouwwereld. Dat is waar het volgens mij allemaal om gaat.”