Dimitri Groeneweg nieuwe directeur Unica Amsterdam

Dimitri Groeneweg nieuwe directeur Unica Amsterdam


Unica Building Services heeft Dimitri Groeneweg (37) officieel aangesteld als nieuwe vestigingsdirecteur van Unica Amsterdam. Met de benoeming heeft Unica een energieke en daadkrachtige directeur met ruime ervaring uit eigen gelederen in huis gehaald. Dimitri was eerder al ad interim directeur van de Amsterdamse vestiging en daarvoor van de vestiging in Venlo. Hij is vanaf 1 september benoemd. 

Dimitri Groeneweg - staande afbeelding
Dimitri Groeneweg nieuwe directeur Unica Building Services Amsterdam

Voordat Dimitri zo’n 2,5 jaar geleden bij Unica in dienst trad, heeft hij zijn MBA aan de Erasmus Universiteit behaald en diverse (management)functies doorlopen bij o.a. Facilicom. In zijn periode bij Unica was hij werkzaam als vestigingsdirecteur in Venlo ad interim, als Manager Business Improvement op het gebied van Operational Excellence programma’s en vanaf oktober 2019 als ad interim directeur voor de vestiging in Amsterdam. 

De afgelopen maanden heeft Dimitri samen met zijn team hard gewerkt om de organisatie en processen in Amsterdam goed neer te zetten. Dimitri zegt: “We hebben een duidelijke koers uitgezet voor de vestiging en ondanks de hindernissen die de coronacrisis opwierp, hebben we de opwaartse lijn met elkaar gevonden. Ik heb erg veel zin om samen met het team de gelegde basis verder uit te bouwen.”

De regio Amsterdam kent van oudsher een sterke economische bedrijvigheid met een groot aantal bedrijven en organisaties.

Door de coronacrisis hebben de meeste bedrijven en organisaties te maken met wijzigingen in de inrichting en bezetting van kantoren en fabrieken en is er meer aandacht voor een gezond binnenklimaat. Unica Building Services heeft veel kennis en ervaring in huis op het gebied van aanleg en aanpassingen van technische installaties als gevolg van andere eisen die nu hieraan worden gesteld. 

Dimitri ziet veel potentie in het uitbouwen van de positie van Unica Building Services Amsterdam: “Ik zie er naar uit om de innovatieve kracht van de vestiging verder uit te bouwen en samen met mijn kundige collega’s de kansen te benutten om onze aanwezigheid in de regio verder te versterken.”