Erkenning voor Unica’s diversiteitsplatform Unique | Unica

Erkenning voor Unica’s diversiteitsplatform Unique

Erkenning voor Unica’s diversiteitsplatform Unique

In 2020 is Unica gestart met haar diversiteit programma. Het programma bevat een aantal onderwerpen die gezamenlijk zorgen voor een breed fundament binnen Unica. Naast het vaststellen van een KPI, heeft Unica een mentorprogramma en het platform Unique. Het platform biedt de mogelijkheid tot netwerken, opleiden en het bespreken van diverse onderwerpen. De onderdelen van het beleid zijn enerzijds gericht op het opbouwen van een meer divers personeelsbestand en anderzijds tot het hebben en houden van een veilige en inspirerende werkomgeving. Wij zijn trots dat het diversiteit programma ook buiten Unica waardering kreeg in de vorm van een Triton ESG Social Award. Sanneke Sarels van Rijn en Caroline Bruins (Unica) hebben de award in ontvangst genomen van Luc Hendriks en Stephan Förschle (Triton).

Sinds 2017 heeft Triton een meerderheidsaandeel in Unica. De investeringsmaatschappij wil bijdragen aan de opbouw van betere bedrijven voor de langere termijn door middel van partnerschap. Een belangrijk aandachtspunt voor de investeringen die Triton doet zijn initiatieven op het gebied van Environmental, Social en Governance (ESG). Om dat te stimuleren worden jaarlijks onder alle bedrijven die onderdeel zijn van de Triton-portefeuilles ESG awards uitgereikt. Het intern diversiteitsplatform van Unica, genaamd Unique, won in 2021 op het thema social.  

Op 25 januari 2022 kwamen Luc Hendriks, Stephan Förschle (Triton), Sanneke Sarels van Rijn en Caroline Bruins (Unica) bij elkaar in Hoevelaken voor de overhandiging van de award. Sanneke Sarels van Rijn: “We zijn trots dat het intern diversiteitsplatform Unique, in het eerste jaar dat het platform live is, is beloond met deze ESG Social Award! We willen zorgen voor meer diversiteit binnen Unica. Het is goed om te zien dat ons diversiteit programma ook buiten Unica gezien wordt.”

Sanneke Sarels van Rijn en Caroline Bruins (Unica) hebben de award in ontvangst genomen van Luc Hendriks en Stephan Förschle (Triton).
​​​​​​​Sanneke Sarels van Rijn en Caroline Bruins (Unica) hebben de award in ontvangst genomen van Luc Hendriks en Stephan Förschle (Triton).