Evelien Endhoven benoemd tot nieuwe regiodirecteur Unica Building Projects | Unica

Evelien Endhoven benoemd tot nieuwe regiodirecteur Unica Building Projects

Evelien Endhoven benoemd tot nieuwe regiodirecteur Unica Building Projects

Unica Building Projects heeft Evelien Endhoven (42) per 1 januari jl. benoemd tot directeur in de regio Noordwest. Deze regio kent veel uiteenlopende bedrijvigheid en het bedrijfsonderdeel is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Unica voorziet ook voor de komende jaren een groeiende portefeuille van projecten in dit werkgebied. Unica Building Projects ontwerpt, realiseert en beheert alle technische installaties en systemen bij nieuwbouw- en renovatieprojecten in de utiliteit. Unica Building Noordwest is gevestigd in Amsterdam.

Doorgestroomd vanuit Unica organisatie 
Evelien stroomt in de nieuwe functie door vanuit haar eerdere positie als Manager Operations bij Unica Building Projects. Hier deed zij het afgelopen jaar ervaring op bij uiteenlopende opdrachten en leerde de organisatie goed kennen. Voor haar start bij Unica in januari 2023 werkte zij ruim 13 jaar bij Eurofiber (aanbieder van digitale infrastructuur in de zakelijke markt). In haar laatste functie werkte zij bij Vattenfall Eurofiber als Director Network Operations, Process & IT. Bij Unifiber (joint-venture tussen Eurofiber en Proximus) was zij de periode daarvoor actief als Interim COO. Bij Eurofiber Nederland bekleedde zij ook diverse posities met als laatste functie Program Manager Strategy & Business Development en Interim COO.
 

Afbeelding
Evelien Endhoven

Evelien deed in haar carrière veel ervaring op in organisatie- en teamontwikkeling en ontwikkelde een sterke affiniteit met proces- en verandermanagement. Ze behaalde haar diploma Business Administration aan de HEAO in Leeuwarden en daarna van Business Management aan de Hogeschool van Utrecht.

Evelien volgt Cees Haakman op, die de afgelopen vier jaar na opsplitsing van de regio West in Zuidwest en Noordwest het bedrijf heeft geleid en een fraaie groei in Noordwest-Nederland heeft kunnen realiseren. Hij blijft aan als commercieel directeur voor het regiokantoor.

Als nieuwe regiodirecteur ziet Evelien veel kansen in de utiliteitsmarkt waarop Unica zich specialiseert: “Unica is sinds jaar en dag sterk in het verduurzamen en comfortabeler maken van vrijwel alle type vastgoed in de utiliteit. We hebben hierbij een sterke reputatie opgebouwd in ons land en dat geldt in het bijzonder voor transformatie en renovatie van vastgoed. Het is mijn en onze ambitie om de positie op dit terrein nog verder te verbeteren. Uiteraard is het daarbij belangrijk om ook ons eigen gezicht en aanwezigheid in de regio verder te versterken. Ik zie er naar uit om daarin zo snel mogelijk concrete stappen te zetten met ons enthousiaste en kundige team”, aldus Evelien.  

Unica Building Projects Noordwest is net als de andere drie regiobedrijven de afgelopen jaren aanzienlijk in omvang gegroeid en telt inmiddels 87 vaste werknemers en een ruime flexibele schil. Vanuit het regiokantoor in Amsterdam heeft het team de ambitie om haar marktpositie verder uit te bouwen. De regio Noordwest omvat o.a. de provincies Noord-Holland, Flevoland en gebieden in Utrecht en Zuid-Holland die samen met andere regiokantoren worden bediend. Unica kent nog drie andere regionale projectenbedrijven: Noordoost, Zuidwest en Zuid.