Laura Renirie genomineerd als Cobouw Bouwvrouw 2020-Jong Talent

Laura Renirie genomineerd als Cobouw Bouwvrouw 2020-Jong Talent


Laura Renirie, directeur Unica Building Services Eindhoven, is een van de drie genomineerden voor de titel Cobouw Bouwvrouw 2020-Jong Talent. Dit is een nieuwe categorie in de jaarlijkse Cobouw bouwvrouwenverkiezing. Begin september wordt bekend gemaakt wie de titel in de wacht sleept.

Laura Renirie
Laura Renirie, directeur van Unica Building Services Eindhoven

Top 3
De jury heeft, naast de nominaties voor de Cobouw Bouwvrouw 2020, uit de ruim tachtig aanmeldingen drie vrouwen geselecteerd die in aanmerking komen voor de titel Jong Talent. Die titel is gericht op vrouwen onder de 35 jaar die in hun korte carrière al een paar mooie stappen hebben gemaakt of belangrijke initiatieven hebben ontwikkeld. De jury heeft bij deze categorie vooral gelet op carrièregroei, maar ook op wat deze vrouwen voor de sector hebben betekend. 

Unica’s Laura Renirie genomineerd
Een van de drie genomineerde jonge talenten is Laura Renirie, directeur van Unica Building Services Eindhoven. Laura heeft sinds 2019 de leiding over de Eindhovense vestiging in een regio met een groot marktpotentieel. Haar grote commerciële drive en ambitie om met haar team een excellente klantbeleving te bieden, resulteerden sinds vorig jaar in een forse uitbreiding van het marktaandeel. Zo verwierf Laura o.a. de opdracht voor de uitbreiding van het beheer en onderhoud bij de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), waar Unica naast de werktuigbouwkundige installaties ook de elektrotechnische installaties gaat onderhouden. Ook verzorgt zij de ontwikkeling van het energietransitiedashboard voor Rijkswaterstaat en gaf ze leiding aan het kwaliteitsteam voor de aanbesteding.

Coronacrisis
In Brabant werd Laura als een van de eerste directieleden van Unica geconfronteerd met de onzekerheden van de coronacrisis. Terwijl er in het hele land nog gezocht werd naar een goede aanpak, werd van Laura een direct antwoord verwacht op de signalen van medewerkers en klanten. Zij toonde leiderschap en bewaarde de rust binnen haar team. Als ervaringsdeskundige leverde zij inzichten die bijdroegen aan de verdere aanpak van de coronacrisis binnen de rest van Unica. 

Bekendmaking via livestream
Naast de nominatie van Laura zijn Karlijn Mol, Manager Duurzaamheid Dura Vermeer Divisie Infra, en Suze Gehem, directeur van De Groene Grachten, genomineerd als Cobouw Bouwvrouw 2020-Jong Talent. Op donderdag 3 september 2020 wordt de winnares bekend gemaakt via een livestream op Cobouw.nl.