Leerlingbegeleider John Bergsma genomineerd als ‘Topcoach van het Jaar’

Leerlingbegeleider John Bergsma genomineerd als ‘Topcoach van het Jaar’


Projectleider John Bergsma maakt deze week kans op de titel ‘Topcoach van het Jaar’. Als leerlingbegeleider bij de vestiging van Unica Building Services in Arnhem is John genomineerd voor deze verkiezing van Wij Techniek (voorheen OTIB), het ontwikkelingsfonds voor de installatiebranche. John is voor deze titel voorgedragen door collega’s, in het bijzonder de leerling monteurs die hij binnen het bedrijf begeleidt.

De ‘Topcoach van het Jaar’ kandidaten zijn onder andere geselecteerd op basis van coachende werkwijze, betrokkenheid, integriteit, veelzijdigheid, sterke communicatieve vaardigheden en leergierigheid. Uit de meer dan 700 aanmeldingen zijn na een uitgebreide en gedegen selectieprocedure en bedrijfsbezoeken 21 finalisten gekozen, verdeeld over drie categorieën: Groot bedrijf, MKB bedrijf en Opleidingsbedrijf. John is genomineerd in de categorie Groot bedrijf. In elk van de categorieën wordt één winnaar gekozen.

“Ik krijg energie van mijn leerlingen, als ik zie hoe enthousiast zij bij onze klanten zijn”, vertelt John in zijn nominatievideo. Die energie ervaren de leerlingen die hij binnen Unica begeleidt. “John geeft mij veel vertrouwen, waardoor ik zelfverzekerder wordt. Hij zorgt er ook voor dat ik zelfstandiger kan werken, en dat voelt heel goed”, vertelt Bo Klarenbeek, leerling monteur in Arnhem. “Wat ik leuk vind aan techniek is het potentieel, dat is eindeloos. Maar daar heb ik wel begeleiding bij nodig”, erkent Bo. “Techniek is de toekomst, voor de jonge jongens, meisjes en de hele maatschappij”, is de overtuiging van John. “Het doet me heel goed om daar een bijdrage aan te leveren.”

De finale van de verkiezing vindt woensdagmiddag 4 november plaats vanuit het MediaPlaza van de Jaarbeurs in een interactieve Zoom-omgeving. Alle belangstellende zijn online via de livestream meer dan van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Het hele programma staat in het teken van het delen van kennis, inspireren en coachend opleiden. De winnaars worden onder leiding van presentator Jan Joost van Gangelen bekend gemaakt. Meer informatie: https://topcoachvanhetjaar.nl/2020