Match bedrijfsculturen basis voor overname Synto

Match bedrijfsculturen basis voor overname Synto


Vanuit de gedachte ‘samenwerken is vermenigvuldigen’ sloot het gerenommeerde Zeeuwse installatiebedrijf Synto zich in 2019 aan bij technisch dienstverlener Unica. “De match tussen onze bedrijfsculturen vormt de belangrijkste basis voor deze krachtenbundeling. Onze dienstverlening en werkwijzen stroken perfect met elkaar,” aldus Marco Verbeek, algemeen directeur van Synto.

Synto is gespecialiseerd in projectrealisatie, technisch beheer en onderhoud van gebouwgebonden installaties. Ook brandbeveiliging en security behoren tot de specialisaties. De onderneming is al ruim 35 jaar actief en met ruim vijftig medewerkers een van de grotere installatiebedrijven in de provincie Zeeland. 

Toonaangevende speler 
Marco ziet de aansluiting bij Unica als een belangrijke stap voor Synto om de groei te versnellen en de regionale positie te versterken. Hij licht toe dat omvangrijke projecten in Zeeland vaak aan grote(re) landelijke concurrenten worden gegund omdat de regionale spelers te klein worden geacht. “Hoewel Synto tot de top vijf in Zeeland behoort, hebben wij in het verleden nooit kunnen deelnemen aan grote, regionale projecten omdat wij daar niet voldoende mankracht voor hadden. Als onderdeel van Unica kunnen wij samenwerken met andere vestigingen en Unica-bedrijven. Met de ruggensteun van Unica verwacht Synto bewapend te zijn voor grotere opdrachten en hier ‘een deuntje mee te spelen’.”  

Regionale slagkracht 
Marco vertelt dat Synto dankzij de overname door Unica een breder dienstenpakket kan aanbieden en tevens profiteert van kostenefficiency en schaalvergroting. Synto behoudt autonomie onder de vlag van Unica en blijft de Zeeuwse markt op herkenbare wijze bedienen. “Juist in een provincie als Zeeland, met een grote regionale betrokkenheid, zijn herkenbaarheid en slagkracht belangrijke succesfactoren. Daarom is er ook bewust gekozen om onder de eigen naam actief te blijven. Synto is hier al ruim 35 jaar een vertrouwd begrip.”

Marco Verbeek Synto
Marco Verbeek, algemeen directeur van Synto

Aanvullen en versterken 
Unica heeft door de overname een sterke uitvalsbasis gekregen in de provincie Zeeland en is hierdoor in staat om klanten nog beter te bedienen in de regionale nabijheid. Inmiddels zijn er verschillende projecten op contractniveau uitgerold en allerlei operationele zaken ingevuld. “Wij hebben een toolbox-meeting georganiseerd voor de monteurs van Unica. Daarnaast hebben wij op ons kantoor flexwerkplekken opengesteld voor onder meer contractbeheerders van de nabijgelegen vestigingen van Unica. Als zij bij een klant in Zeeland moeten zijn, is het makkelijker om vervolgens een paar uurtjes vanuit hier te werken. Er wordt op een transparante manier samengewerkt, waardoor Synto en Unica elkaar aanvullen en versterken. Met name de toegankelijkheid en persoonlijke betrokkenheid vanuit Unica ervaren wij als zeer positief”, besluit Marco.

 

 

Dit interview is afkomstig uit het Jaarverslag 2019.