Met nieuw flexibel ICT-platform speelt Wensink Automotive optimaal in op marktontwikkelingen | Unica

Met nieuw flexibel ICT-platform speelt Wensink Automotive optimaal in op marktontwikkelingen

Met nieuw flexibel ICT-platform speelt Wensink Automotive optimaal in op marktontwikkelingen

ZWOLLE – De samenwerking tussen Wensink Automotive en Unica ICT Solutions, die inmiddels al ruim twintig jaar bestaat, wordt de komende jaren verder verstevigd. Beide partners hebben opnieuw voor een samenwerkingsverband gekozen voor de update van de kantoorautomatisering van de mobiliteitsaanbieder. Daarmee zal het inmiddels 35 jaar bestaande Wensink gebruik maken van een flexibel ICT-platform op basis van Microsoft Azure, volledig passend binnen haar doelstellingen en de ontwikkelingen in de markt. Het contract daarvoor werd onlangs door beide partijen beklonken. 

Strategisch partnership als basis

“De samenwerking tussen Wensink Automotive en Unica ICT Solutions gaat al ruim twintig jaar terug. We zijn niet alleen haar partner voor de kantoorautomatisering, maar ook op het gebied van service- en beheerondersteuning, verbindingen, telefonie en communicatie”, zo verwoordt Casper van Bronkhorst, directeur Operations & Consultancy bij de ICT-dienstverlener. De huidige kantooromgeving van Wensink was aan vervanging toe, waardoor beide partijen vanuit hun strategische samenwerking een roadmap hebben uitgestippeld. Daar is nu een schaalbare, flexibele omgeving uitgekomen op basis van Microsoft Azure Virtual Desktop, in combinatie met een moderne AVD werkplekinrichting met Microsoft 365, Intune en Autopilot. Door deze stap wordt het beheer voor Wensink eenvoudiger en kan Unica als ICT-partner meer toegevoegde waarde bieden.

Visie op flexibiliteit

Van Bronkhorst vertelt verder: “We hebben veel ervaring binnen de automobielbranche en kennen deze dan ook erg goed. Wat zijn de trends en ontwikkelingen, maar ook wat de uitdagingen voor nu en de komende jaren zijn. Zo kunnen we goed meedenken in de ontwikkeling van de best passende kantoorautomatisering en visie op ICT-gebied.” De nieuwe omgeving stelt Wensink in staat eenvoudig op- en af te schalen en haar ruim 1200 medewerkers te voorzien van een moderne, nieuwe werkplek. Wensink kan zich zo volledig richten op haar core business; haar klanten de allerbeste mobility op het juiste moment bieden. 

Naast ICT Solutions werkt Wensink ook samen met Unica Building Services voor het technisch onderhoud en beheer van haar vestigingen. “We zijn er trots op dat Wensink Automotive opnieuw het avontuur voor haar kantoorautomatisering met Unica ICT Solutions is aangegaan en wij zien deze continuering van de samenwerking als resultaat van wederzijds vertrouwen”, besluit Van Bronkhorst. 

Samenwerking Unica ICT Solutions en Wensink Automotive
Gert van Kooy (CIO Wensink Automotive) & Gerard Tijink (Directeur Unica ICT Solutions) ondertekenen de continuering van de samenwerking

Over Wensink Automotive

Al meer dan 30 jaar zorgen we ervoor dat u zorgeloos onderweg bent. Dit doen we niet alleen door de verkoop van personenwagens, bestelwagens en trucks: onze service gaat verder dan dat. Wensink helpt u graag bij onderhoud en reparatie, verzekeringen, schadeherstel, advies over leasing en financiering en ga zo maar door. Vanuit ruim 35 vestigingen staan ruim 1.000 medewerkers iedere dag vol enthousiasme klaar om ervoor te zorgen dat u zorgeloos onderweg bent. Uiteraard op een zo aangenaam mogelijke wijze. Dat is Wensink, aangenaam. Meer informatie? Zie https://www.wensink.nl/.