Michiel Jaski nieuwe RvC-voorzitter Unica

Michiel Jaski nieuwe RvC-voorzitter Unica

Technisch dienstverlener Unica heeft Michiel Jaski (58) benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC). Daarmee voegt het bedrijf een bestuurder met veel senioriteit en ervaring in het bedrijfsleven toe aan de organisatie. Jaski is eind november ook benoemd als nieuw lid van de RvC bij AkzoNobel. Die rol gaat Jaski onder meer combineren met het voorzitterschap van de RvC bij Unica. Luc Hendriks en Henk ten Hove completeren de nieuwe RvC.

Met Jaski als voorzitter van de Raad van Commissarissen haalt Unica brede bestuurservaring uit het bedrijfsleven in huis die past bij de groeiambities die het bedrijf heeft. Jaski bekleedde managementposities bij Shell, was lid van de Raad van Bestuur bij ingenieursbureau Arcadis en was CEO en bestuursvoorzitter van Grontmij. Het afgelopen jaar was Jaski CEO van de Duitse vastgoedonderneming Officefirst. Nu gaat de bestuurder Unica begeleiden in het realiseren van de verdere groeiambities naar een onderneming met een omzetniveau van € 500 miljoen, volgens de strategie die het bedrijf enkele jaren geleden heeft ingezet.

Ervaring en senioriteit
Unica-CEO John Quist over de benoeming van Jaski als RvC-voorzitter: “Michiel heeft niet alleen veel bestuurservaring in het bedrijfsleven, maar beschikt ook over het empatisch vermogen dat past bij het DNA van een familiebedrijf dat Unica nog altijd kenmerkt. Met de ontwikkeling naar een technologisch-gestuurd bedrijf met steeds meer ICT-invloeden, is het prettig om iemand aan boord te hebben die zijn sporen in het bedrijfsleven heeft verdiend en die ervaring heeft in de ontwikkelingen en technologie van de gebouwde omgeving. Met de wijziging van de eigendomsstructuur, die voor het eerst in decennia veranderd is, kunnen we zijn ervaring en senioriteit uitstekend benutten om Unica naar een volgend niveau te brengen.”

Michiel Jaski ziet er naar uit om een bijdrage te leveren aan de ambities van Unica. “Ik geloof sterk in de visie en strategie van Unica, dat de transformatie heeft ingezet om integrale technologische oplossingen voor klanten te bieden. De recente acquisities van Unica bevestigen die ambitie. Ik zie er naar uit om bij te dragen aan het netwerk van bedrijven en de bijbehorende diensten waarmee Unica voor haar klanten het verschil wil maken.”

Luc Hendriks en Henk ten Hove
De nieuwe Raad van Commissarissen is deze maand officieel benoemd en bestaat naast Jaski uit Luc Hendriks (54) en Henk ten Hove (65). Hendriks is benoemd op voordracht van Triton, dat deze zomer een meerderheidsbelang nam in Unica. De herbenoeming van Ten Hove, die sinds 2014 in de RvC van Unica zitting heeft, is op voordracht van de familie Van Vliet, die een aanzienlijk belang houdt in Unica. Bij de aanstelling van de RvC nam Unica ook afscheid van voorzitter André van Rhee. “Wij willen André bedanken voor al zijn inspanningen en ingebrachte kennis. Vanuit de RvC was hij vele jaren een belangrijk klankbord voor ons”, stelt Unica-CEO John Quist.


De nieuwe RvC van Unica, met v.l.n.r. Luc Hendriks, Michiel Jaski en Henk ten Hove.

Groepsfoto - Luc Hendriks, Michiel Jaski, Henk ten Hove_0.jpg