Nieuwe aandeelhoudersstructuur Unica een feit

Nieuwe aandeelhoudersstructuur Unica een feit


Investeringsmaatschappij Triton heeft onlangs goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteit ontvangen als nieuwe aandeelhouder in Unica. Het voornemen van Triton, dat op 26 juli 2017 werd aangekondigd, om een belang te nemen van 51% in Unica is daardoor definitief. De huidige aandeelhouder familie Van Vliet en de directie willen Unica met Triton als aandeelhouder naar een volgend niveau brengen. De familie Van Vliet blijft een aanzienlijk belang houden in het bedrijf.

Ongewijzigde koers
Unica is in de afgelopen jaren sterk gegroeid, zowel in omzet als in winstgevendheid, en is uitstekend gepositioneerd om te profiteren van de vraag naar duurzamere en intelligentere gebouwen. De omzet van Unica groeide in 2016 met meer dan 20% naar € 357 miljoen en de nettowinst verdubbelde ruim. Voor dit jaar rekent Unica opnieuw op een verbetering van omzet en resultaat. 

Triton hanteert bij haar investeringen een sterke focus op de lange termijn en omarmt de ingezette strategische koers van Unica. De dagelijkse leiding blijft in handen van de bestaande directie. Unica blijft ook onder dezelfde naam opereren.

John Quist, CEO Unica: “Wij verwelkomen Triton als nieuwe aandeelhouder en kijken ernaar uit Unica verder te laten groeien volgens de enkele jaren geleden ingezette strategie. Dankzij ruime ervaring op diverse relevante terreinen kan Triton ons hierbij helpen. Daarnaast prijzen wij ons gelukkig met het feit dat de familie Van Vliet als grootaandeelhouder betrokken blijft.”

Over Triton
De Triton-fondsen investeren in en ondersteunen de positieve ontwikkeling van middelgrote ondernemingen met hoofdkantoor in Europa. Triton is gericht op industriële bedrijven, ondernemingen actief in ‘Business Services’ en in de sector consumenten/ gezondheid. Triton streeft ernaar om op langere termijn bij te dragen tot het bouwen van betere bedrijven. Het is de ambitie van Triton om positieve veranderingen te realiseren bij de bedrijven waarin zij investeert en die leiden tot structurele operationele verbeteringen en groei. Het  portfolio van Triton bestaat momenteel uit 31 bedrijven met een gecombineerde omzet van € 14,8 miljard en circa 90.000 medewerkers. De Triton fondsen worden geleid door ervaren teams van professionals gevestigd in Duitsland, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Italië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, China, Luxemburg en Jersey. Voor meer informatie: www.triton-partners.com