Nieuwe productielijn voor Berry Global | Unica

Nieuwe productielijn voor Berry Global

Samenwerking tussen verschillende Unica-bedrijven bij Berry Global


Berry Global, voorheen PGI Nonwovens, is één van grootste toonaangevende producenten van niet-geweven materialen en producten. Wereldwijd telt de organisatie 3.000 medewerkers waarvan er 260 in Katwijk (Cuijk) werken. Afgelopen jaar besloot Berry Global een nieuwe productielijn te realiseren. Vanwege de kennis en ervaring, maar zeker ook de combinatie van diverse technische disciplines en specialisaties die het in huis heeft, werd Unica gevraagd een substantieel deel het project voor zijn rekening te nemen.

In de twee productie afdelingen op de locatie worden niet-geweven stoffen gemaakt die gebruikt worden in bijvoorbeeld de medische industrie en automotive sector. Er worden onder andere stoffen geproduceerd waar operatiekleding en -doeken van worden gemaakt, absorptielagen voor in een luier of dempingmateriaal dat in motoren wordt gebruikt. Daarnaast wordt een diversiteit van hygiënische doeken gemaakt die in diverse branches gebruikt worden, zoals de horeca, ziekenhuizen, autobedrijven en uiteraard de schoonmaakbranche.

In de nieuw te bouwen hal is een nieuwe productielijn voorzien. Het vezeltransportsysteem en RVS process piping is door Unica Industry Solutions gerealiseerd. Ten behoeve van deze nieuwe productielijn is door Unica Building Services Venlo een cv-, gas-, water- en persluchtinstallatie voorzien. Ook assisteren de technici van Unica bij het opbouwen van de luchtbehandelingskast met een afmeting van 8 meter breed, 4 meter hoog en 15 meter lang.

Om een goede luchtverdeling te creëren worden onder andere ruim 1.300m² rechthoekige luchtkanalen aangebracht. In de luchtkanalen wordt een na-verwarmer geplaatst en in de luchtbehandelingskast zorgen drie verwarmingsbatterijen voor de verwarming van de verse lucht die aan de hal en machines wordt toegevoerd. De installatie wordt gevoed door de bestaande cv-installatie, maar er is ook een heat recovery systeem aangebracht om zoveel mogelijk warmte terug te winnen uit het productieproces en weer toe te voeren aan de in te blazen lucht.

In een bestaande hal die verbouwd wordt, zal onder andere een MCC-ruimte geplaatst worden. Om deze ruimte goed te kunnen bewaken wordt deze door Unica Fire Safety voorzien van automatische branddetectie en een blusgasinstallatie. Tenslotte levert Van Kempen Koudetechniek (ook onderdeel van het netwerk van Unica-bedrijven) een koelsysteem voor het koelen van de vrijgekomen warmte vanuit de controlekasten en elektrische voedingskasten.