Overnames in passieve brandbeveiliging, installatietechniek en ICT-expertise | Jaaroverzicht 2021

Overnames in passieve brandbeveiliging, installatietechniek en ICT-expertise | Jaaroverzicht 2021


Naast autonome groei vult Unica zijn groeidoelstellingen ook in met gerichte acquisities. In 2021 heeft Unica drie bedrijven toegevoegd aan zijn netwerk. In mei heeft Unica zowel Pranger-Rosier, technisch installateur in Friesland, en de bedrijven Gerco en Applicom, specialisten in passieve brandbeveiliging, overgenomen. Tot slot maakte Unica in oktober de overname bekend van In2Scope, expert op het gebied van Microsoft Dynamics. 

Pranger-Rosier
Op 10 mei 2021 maakte Unica de overname van het Friese Pranger-Rosier Groep bekend. Dit is het grootste zelfstandige installatiebedrijf van Noord-Nederland met een omzet van circa € 55 miljoen en 250 medewerkers. Pranger-Rosier is sinds 1967 actief en sindsdien uitgegroeid tot een allround installatiebedrijf met vestigingen in Dokkum, Leeuwarden en Sneek.

Pranger-Rosier is met zijn drie vestigingen onderdeel geworden van het cluster Unica Building Services. Hiermee versterkt Unica zijn regionale positie in Noord-Nederland, waar het met de vestigingen in Groningen en Emmen ook zelf al actief is. Dankzij de overname krijgt Unica toegang tot een nieuwe klantgroep in Friesland en andere delen van Noord-Nederland en bouwt Unica daar zijn activiteiten uit, met name op het gebied van technisch beheer en onderhoud.

Lees hier het volledige persbericht terug.

Groepsfoto na contractondertekening met v.l.n.r.: John Quist (CEO Unica), Tom Verschoor (directeur Unica Fire Safety), Hans Nijssen (directeur Gerco/Applicom) en Bert Moser (CFO Unica).

Gerco en Applicom
In dezelfde maand, op 25 mei, maakte Unica ook de overname van de bedrijven Gerco en Applicom bekend. Beide bedrijven zijn toonaangevende spelers in de markt van passieve brandbeveiliging in ons land. Gerco, gevestigd in Schoonhoven en Applicom in Nijmegen tellen 165 werknemers en behaalden in 2020 een omzet van € 30 miljoen. Na de overname van Applicom door Gerco in 2014 zijn beide bedrijven onderdeel van de Fire Safety Holding, de overkoepelende holdingmaatschappij die in zijn geheel door Unica wordt overgenomen. 

Unica heeft met Unica Fire Safety al een veelzijdig product- en dienstenportfolio op het gebied van actieve brandveiligheid. Met de overname is het portfolio verder versterkt, waardoor het cluster integrale totaaloplossingen biedt voor brandveilige gebouwen. Met de overname van Gerco en Applicom bestaat Unica Fire Safety uit vier zelfstandig opererende gespecialiseerde bedrijven met in totaal ruim 400 medewerkers.

Lees hier het volledige persbericht terug.
 

In2Scope
Op 6 oktober maakte Unica de overname van In2Scope uit Maasdijk bekend. 
Met de toevoeging van de activiteiten van In2Scope versterkt Unica haar ICT-expertise en breidt het haar kennis uit op het gebied van Microsoft Dynamics, een suite van softwareoplossingen voor Customer Relationship Management (CRM), Enterprise Resource Management (ERP) en Field Services. Hiermee kunnen organisaties geïntegreerde optimalisatie en analyse van bedrijfsprocessen uitvoeren. 

Het bedrijf is actief in de implementatie van Dynamics-oplossingen op het gebied van Finance & Operations. In2Scope wordt ondergebracht in het cluster Unica ICT Solutions, dat al expertise van Dynamics in huis heeft en met deze toevoeging eenvoudiger integrale implementaties van Microsoft Dynamics voor klanten kan realiseren.

Lees hier het volledige persbericht terug.

 

Verdere uitbreiding en versterking specialismen
Unica hanteert een ambitieuze Mergers & Acquisitions (M&A) agenda, waarbij de komende jaren meerdere overnames verwacht worden. Dit kan in de vorm van verdere uitbreiding van de regionale aanwezigheid zijn of ter verdere versterking van gespecialiseerde activiteiten.