Ruim 6000 scholen gaan energie monitoren met EnergyPanel

Ruim 6000 scholen gaan energie monitoren met EnergyPanel

Energiedashbord 'EnergyPanel'

Ruim 6.000 scholen (van de naar schatting 8.000 in Nederland), zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs, gaan in de periode 2021-2025 gebruik maken van het energiedashboard EnergyPanel van Hellemans Consultancy. Het energiedashboard biedt in één helder overzicht integraal inzicht in energiekosten, verbruik en CO2 uitstoot. Het platform wordt aangeboden via het inkoop-collectief binnen het onderwijs Energie Voor Scholen (EVS).

Ook scholen moeten verduurzamen, maar daar is nauwelijks budget voor. Volgens EVS ambiëren scholen wel verduurzaming en verlaging van CO2-footprint, maar weten ze niet goed hoe dat te realiseren valt. Het energiedashboard gaat hierin een hulpmiddel zijn. Met het gebruik van één gelijk dashboard wordt wildgroei en vergelijk van ‘appels met peren’ voorkomen. Door de energiemonitoring ontstaat inzicht in verbruik en kosten, waarbij besparingskansen aan het licht komen.

Doel van het programma is om scholen te helpen met energie en besparing. Met name door bewustwording, het treffen van verbetermaatregelen en lering van elkaar. Het onafhankelijke Unica-bedrijf Hellemans Consultancy gaat het programma faciliteren en assisteert met de te nemen stappen. Tot nu toe hebben 16 ‘voorloopscholen’ meegedaan aan een proef. Dit was zo’n succes dat het project wordt opgeschaald naar 6.000 scholen.

Voor meer info bel 030-2255010 of mail naar Karin Michgels.