Sint Maartenskliniek "Een helende omgeving voor patiënt en chirurg"

Sint Maartenskliniek "Een helende omgeving voor patiënt en chirurg"

Verpleegafdeling van de kliniek

Unica realiseert techniek voor het supermodern OK-complex

 

In november 2019 werd de nieuwbouwvleugel van de Sint Maartenskliniek officieel geopend. In krap twee jaar tijd verrees in Ubbergen een vrijwel compleet ziekenhuis van 12.000 m2, bestaande uit een supermodern OK-complex, een ruime revalidatievleugel met verpleegafdelingen en een Loop Expertise Centrum. Unica Building Projects was verantwoordelijk voor de technische installaties van de nieuwbouw. “We hebben een veilige, gezonde en helende omgeving voor patiënt en personeel gecreëerd”. 

Projectmanager Jeroen van Schaijk heeft een voldaan gevoel. Ruim twee jaar lang was hij vanuit Unica Building Projects betrokken bij de nieuwbouw. Hij vertelt: “In november 2017 kreeg Unica de opdracht om samen met Carebuilders, EGM architecten en Royal Haskoning DHV, de (elektrotechnische en werktuigbouwkundige) installaties van de nieuwbouw te realiseren. Een project met grote ambities en innovaties, voor een klant die de allerbeste kwaliteit van zorg wil leveren. Je zult begrijpen dat ons team met deze officiële opening een inspirerende, leerzame en zeer intensieve periode afsluit.”

 

“We hebben Unica ervaren als een deskundig technisch partner met veel ervaring in de zorg.”

 

Een gebouw dat leeft
Bestuursvoorzitter Mark Van Houdenhoven is trots op het eindresultaat. “We wilden een veilige, prettige en intuïtieve omgeving creëren voor personeel en patiënt. Dat kan je op papier mooi hebben uitgedacht, maar het komt pas echt tot leven op het moment dat mensen hun intrek in de revalidatievleugel nemen en de OK-teams aan het werk gaan. Dan voel je wat een zee aan daglicht en ruimte voor een mens doen en dan voel je dat je hier goed en veilig kunt werken. Dat heeft mijn verwachtingen overtroffen. De nieuwbouw is met recht een helende omgeving geworden.”

Technisch partner 
“Unica heeft hier een belangrijke rol in gespeeld”, vervolgt Mark. “We hebben Unica ervaren als een deskundig technisch partner met veel ervaring in de zorg. Ze hebben alle benodigde expertise in huis om onze innovatieve en soms zeer complexe techniek naar behoren te laten werken. Dit project vroeg om de bereidheid mee te denken en de stap naar vernieuwing te maken. Dat hebben ze goed gedaan en de samenwerking was prima. Daarnaast is het natuurlijk mooi dat ze de techniek die ze zelf hebben gebouwd, nu ook zelf kunnen gaan onderhouden en beheren.”

Lees de referentie van de Sint Maartenskliniek, klik hier.