Synto gaat nieuwbouw Pieter Zeeman en De Meie in Zierikzee verzorgen

Synto gaat nieuwbouw Pieter Zeeman en De Meie in Zierikzee verzorgen


Het Zeeuwse installatiebedrijf Synto, sinds november vorig jaar onderdeel van de Unica Groep, heeft een omvangrijke opdracht verkregen van de gemeente Schouwen-Duiveland. In nauwe samenwerking met verschillende andere Zeeuwse partijen gaat Synto de werktuigbouwkundige installatiewerkzaamheden verzorgen voor de nieuwbouw van de scholen Pieter Zeeman en De Meie, op het Hatfieldpark in Zierikzee. De klus betekent een van de grootste opdrachten in de geschiedenis van het bedrijf.

De nieuwbouw gaat na oplevering plaats bieden aan het Pieter Zeeman, de laatste middelbare school op Schouwen-Duiveland, en aan De Meie, dat speciaal basisonderwijs aanbiedt. In totaal gaat de nieuwe locatie circa 1.000 leerlingen huisvesten. De gemeente Schouwen-Duiveland maakte half april bij monde van wethouder Joppe bekend dat de aanbesteding voor de gecombineerde onderwijsvoorzieningen is geslaagd. Voor de scholengroep Pontes en Obase, waartoe de genoemde scholen behoren, gaat daarmee een lang gekoesterde wens voor nieuwbouw in vervulling.

De aanbesteding is gesplitst in twee categorieën, te weten een bouwkundig perceel en de technische installaties. Synto gaat alle werktuigbouwkundige installaties verzorgen, zoals de luchtbehandeling, meet- en regeltechniek, sanitair, rioleringen, warmtepompen, vloerverwarming en naverwarmers. Dat doet Synto in nauwe samenwerking met collega-installateur Paree uit ’s-Heerenhoek, dat de elektrotechnische installaties realiseert. Bouwbedrijf Schrijver uit ’s-Gravenpolder neemt het bouwkundige deel van de nieuwbouw voor zijn rekening. De inrichting van de buitenruimte is gegund aan Aannemingsbedrijf de Bokx.

Synto - Marco Verbeek (algemeen directeur)
Marco Verbeek, algemeen directeur van Synto

“Dit wordt een van de grootste projecten die wij tot op heden hebben gerealiseerd”, zegt Marco Verbeek, directeur van Synto. Zijn bedrijf sloot zich vorig najaar aan bij technisch dienstverlener Unica, waardoor het meer slagkracht kreeg om opdrachten van deze omvang uit te kunnen voeren. “We kunnen terugvallen op de kennis en kracht van Unica, maar onze regionale aanwezigheid heeft voor de opdrachtgever een duidelijke meerwaarde. Mooi om te zien dat deze aanbesteding resulteert in opdrachten voor meerdere Zeeuwse bedrijven”, schetst Marco. 

De gemeente Schouwen-Duiveland start de voorbereidingen op de nieuwbouw met de verschillende partijen de komende periode. Het doel is om nog voor de zomervakantie te starten met de sloop van een aantal gymzalen op de bouwlocatie en zo spoedig mogelijk te beginnen met de daadwerkelijke bouw van de scholen. In de zomer van 2021 moet de nieuwbouw gereed zijn, zodat het nieuwe schooljaar vervolgens in de nieuwbouw van start kan gaan. 

Impressie nieuwbouw Pieter Zeeman en De Meie
Impressie nieuwbouw Pieter Zeeman en De Meie in Zierikzee