Tijdelijke Spoedeisende Hulp LUMC geopend

Tijdelijke Spoedeisende Hulp LUMC geopend

Tijdelijke Spoedeisende Hulp LUMC geopend

Op 23 juni is de nieuwe Spoedeisende Hulp van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) geopend. Dit nieuwe, tijdelijke, gebouw is onderdeel van de grootschalige renovatie die het LUMC de komende jaren uitvoert. 

Unica realiseerde alle werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties  die noodzakelijk zijn op de Spoedeisende Hulp: van ventilatie, koeling tot brandmeldsystemen. Daarnaast zijn twee buckykamers (radiologie) en een CT scanruimte onderdeel van de nieuwe spoedeisende poli.


 

Thorvald Laken, projectleider bij het Leids Universitair Medisch Centrum, verantwoordelijk voor de tijdelijke locatie vertelt: “Dit is de tweede tijdelijke locatie die we nu openen, waarbij we voor alle technische installaties hebben samengewerkt met Unica. Het is op een Spoedeisende Hulp van groot belang dat alle techniek vlekkeloos werkt, met Unica hebben we hierin de juiste partij gevonden.

Onno Hoogendonk, manager bij Unica Building Projects, zegt over de oplevering van dit project: “We zijn ontzettend trots op de technische bijdrage die we hebben kunnen leveren aan dit tijdelijke onderkomen voor de Spoedeisende Hulp en de eerder opgeleverde poli van het LUMC. Ook in tijden van Corona zijn we in staat geweest dit project binnen de vraag en tijd te realiseren en aan alle wensen te voldoen.”