Unica Datacenters presenteert zich op Kickstart Europe | Unica

Unica Datacenters presenteert zich op Kickstart Europe

Unica Datacenters presenteert zich op Kickstart Europe

In de Amsterdam RAI vond in februari het jaarlijkse Kickstart Europe evenement plaats, de grootste datacenter conferentie in Europa met meer dan 1.500 bezoekers uit de datacenter industrie. Unica Datacenters, een van de founding partners van het evenement, presenteerde daar onder andere de maquette van het nieuw te bouwen Datacenter Westpoort waarvoor zij vorig jaar de ontwerp- en bouwopdracht heeft verworven.

Afbeelding
Kickstart Europe 2023 - Unica Datacenters

Dat goede en betrouwbare digitale infrastructuur zoals datacenters absoluut essentieel zijn is ook zichtbaar in de groei van het Kickstart Europe evenement. In 2017 werd de strategie- en netwerkconferentie over trends en investeringen in tech en digitale infrastructuur voor het eerst in Amsterdam georganiseerd werd; toen met 300 bezoekers. De editie van 2023 trok het vijfvoudige aantal deelnemers en de conferentie is een van de belangrijkste netwerkgelegenheden van het jaar voor de datacenterwereld.

Unica Datacenters wil een leidende rol blijven spelen in de datacenterindustrie en is een vaste exposant van Kickstart Europa. Daarnaast was het bedrijf begin maart ook aanwezig op de grootste productbeurs in Europa, Data Center World in Londen. Daar keek Unica Datacenters vooral naar de zogenaamde ‘grote componenten’ die in datacenters gebruikt worden en de oplopende levertijden daarvan. Unica heeft bij een aantal partijen alternatieven en oplossingen kunnen vastleggen om zo de doorlooptijd van haar datacenter bouwprojecten onder controle te houden en tot een minimum te beperken.

Kickstart Europe 2023 - Unica Datacenters
Managing Director Arno Uiterweerd van Unica Datacenters
Kickstart Europe 2023 - Unica Datacenters
De stand van Unica Datacenters op Kickstart Europe, met rechts de maquette
Kickstart Europe 2023 - Unica Datacenters
Paneldiscussie met geheel links Jan-Willem Keur, directeur van zusterbedrijf Unica Energy Solutions