Unica Fire Safety voert herstructurering door en introduceert Unica Fire Suppression & Unica Fire Detection | Unica

Unica Fire Safety voert herstructurering door en introduceert Unica Fire Suppression & Unica Fire Detection

Unica Fire Safety voert herstructurering door en introduceert Unica Fire Suppression & Unica Fire Detection

Hoevelaken - Unica Fire Safety, een toonaangevende speler op het gebied van brandveiligheid, kondigt vandaag een strategische herstructurering aan met de rebranding naar twee gespecialiseerde labels: Unica Fire Suppression en Unica Fire Detection. Deze strategische zet komt voort uit de groeiende vraag naar brandveiligheidsoplossingen die diepgaande specialistische kennis vereisen.  

Het cluster Unica Fire Safety is al meer dan 40 jaar een vooraanstaande speler in Nederland op het gebied van brandbeveiliging en biedt inmiddels plaats aan ruim 400 specialisten. Die verzorgen integrale brandveiligheidsoplossingen voor klanten, maar bieden ook gespecialiseerde diensten waarvoor diepgaande kennis en continue doorontwikkeling nodig is.

Groeipotentieel en innovatiekansen

Twee van die gespecialiseerde diensten zijn blusinstallaties en branddetectie. Die vallen nu nog rechtstreeks in het overkoepelende cluster Unica Fire Safety, maar in het eerste kwartaal van 2024 worden daarvoor twee gespecialiseerde labels ingericht. Alle waterzijdige specialisaties, zoals sprinkler- en watermist, worden gebundeld in het label Unica Fire Suppression. De activiteiten op het gebied van brandmeld- en ontruiminginstallaties worden ondergebracht in het label Unica Fire Detection.

Door deze rebranding aan te brengen, houden we focus op beide specialismen”, legt clusterdirecteur Tom Verschoor uit. “In beide specialismen zien we enorm veel groeipotentieel en innovatiekansen, die we beter kunnen benutten als we daar gericht mee de markt op gaan. Daarmee kunnen we ook de juiste experts aantrekken die zich aangetrokken voelen tot het specialistische domein waarin ze werkzaam zijn.

Na de rebranding zijn alle brandveiligheidsoplossingen in het cluster geconcentreerd. Dat resulteert in een cluster met vier specialismen die zich elk bezig houden met een specifiek domein binnen brandbeveiliging. Behalve Unica Fire Suppression (blusinstallaties) en Unica Fire Detection (branddetectie en ontruiming) zijn dat Boele Fire Protection, dat gespecialiseerd is in pompsets en watervoorzieningen, en Applicom en Gerco die zich allebei richten op bouwkundige brandveiligheid. Deze specialismen opereren onafhankelijk, maar benutten ook de kracht van het cluster om integrale oplossingen en innovaties op de markt te brengen.

Unica Fire Safety kijkt vol vertrouwen uit naar de toekomst met de introductie van Unica Fire Suppression en Unica Fire Detection. Wij zijn ervan overtuigd dat deze stap ons nog beter in staat zal stellen om innovatieve én integrale brandbeveiligingsoplossingen te bieden aan onze klanten en partners.