Unica ICT Solutions vindt samenwerking met Blyott voor asset tracking | Unica

Unica ICT Solutions vindt samenwerking met Blyott voor asset tracking

Unica ICT Solutions vindt samenwerking met Blyott voor asset tracking

DEVENTER – ICT-dienstverlener Unica ICT Solutions gaat een partnership aan met Blyott. Het IT-cluster van Unica kan met de Asset Tracking oplossing van Blyott zorgpersoneel ontdoen van de vaak veelvoudige, lange zoektocht naar medische apparatuur. De oplossing van Blyott sluit naadloos aan bij de zorgpropositie van Unica ICT Solutions, om door inzet van slimme technologie de zorg te optimaliseren. 

Zorg wordt alsmaar duurder en er is een steeds grotere vraag naar zorgpersoneel. Door oplossingen te kiezen die het personeel ontlasten, wordt het mogelijk dat zij meer tijd kunnen besteden aan daadwerkelijke zorg. “Onze visie is om, door de inzet van slimme technologie, de zorg te optimaliseren. De Blyott-oplossing past daar volledig in thuis, omdat we zorgmedewerkers zo in staat stellen om bezig te zijn met het verlenen van zorg aan mensen en niet met een zoektocht naar apparatuur. We zijn dan ook erg blij met dit partnership”, zo verwoordt Roger Schmitz, Portfolio Developer Healthcare.  

Indoor lokalisatietechnieken (RTLS) zijn er al jaren, maar door de hoge kosten en complexiteit worden ze alleen niet vaak geïmplementeerd. Dat terwijl een gemiddeld ziekenhuis duizenden mobiele assets als bedden, pompen enzovoorts in gebruik heeft. Elk met een gemiddelde waarde van enkele duizenden euro’s per asset. De kosten van onderhoud en vervanging kunnen drastisch verlaagd worden, terwijl ook de kostbare tijd naar het zoeken van deze assets voorkomen wordt.  

“Met Blyott’s oplossing kunnen we inzicht geven in waar (medische) apparatuur zich bevindt, waarmee het vele zoekwerk overbodig zal zijn. Tevens kan inzicht gegeven worden in de status of het gebruik van deze apparatuur. Daarnaast kan Blyott gekoppeld worden aan IQMessenger, het merkonafhankelijk softwareplatform voor alarmering en communicatie. Zo kunnen meldingen en alarmen worden doorgezet voor een adequate opvolging”, aldus Schmitz.  

“Wij zijn blij met een ervaren partner als Unica ICT Solutions in zee te kunnen gaan”, vult Wim Verduyn, Partnership Manager bij Blyott, verder aan. “Om Blyott optimaal te kunnen implementeren in bijvoorbeeld een ziekenhuis, is integratie met andere applicaties en diensten van cruciaal belang. Hierin kan Unica een belangrijke rol spelen.” 

De snelle uitrol, lage kosten, schaalbaarheid, cloudtechnologie en toekomstgerichtheid maken deze oplossing voor elk ziekenhuis of grote zorgorganisatie interessant. Daarnaast kan de oplossing eenvoudig gekoppeld worden aan bestaande en vaak gebruikte logistieke en facilitaire systemen, Business Intelligence - en alarmeringsplatformen voor verdere optimalisatie van diverse processen. 

Over Blyott Remote Insights 

Blyott is een Belgisch-Nederlandse scale-up met hoofdkantoor in Amsterdam (NL) en bijkantoren in Gent (BE) en Split (CR). Blyott is een modulaire en op machine learning (ML) gebaseerde real-time lokalisatie oplossing (RTLS), specifiek ontwikkeld voor de zorgsector. Dankzij Blyott krijgen zorgorganisaties beter inzicht in o.m. de locaties en het gebruik van hun medische hulpmiddelen. Dit resulteert in lagere investeringen en kosten en bijkomende efficiëntiewinsten. Kortom: “Big Savings, Happy Staff”.  Meer informatie op www.blyott.com