Unica-bedrijven bundelen krachten voor RDM Rotterdam

Unica-bedrijven bundelen krachten voor RDM Rotterdam


Unica is sinds een jaar actief betrokken bij het onderhoud van RDM Rotterdam, een markante locatie in het havengebied waar de maakindustrie van de toekomst vorm krijgt. De voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) biedt nu plaats aan bedrijven, onderwijs en onderzoek en bestaat uit meerdere onderhoudspercelen. 

Afbeelding
Unica Fire Safety bij RDM

De werkzaamheden op een deel van die percelen valt onder de verantwoordelijkheid van de Rotterdamse vestiging van Unica Building Services. Toen bleek dat een groot deel van de overige percelen van RDM Rotterdam onderhevig was aan achterstallig onderhoud, ook op het gebied van brandveiligheid, zijn de werkzaamheden van Unica significant uitgebreid. Daarbij zijn de diensten van zusterbedrijf Unica Fire Safety ingeschakeld. Momenteel worden alle periodieke onderhoudstaken uitgevoerd door de brandveiligheidsspecialisten van Unica Fire Safety en is dochterbedrijf Boele Fire Protection ingezet voor het leveren van pompinstallaties. Naar verluidt is het een kwestie van tijd voordat het vernieuwde veiligheidscertificaat is gerealiseerd. 

Bij zowel RDM Rotterdam als binnen Unica heerst veel tevredenheid over het verloop van het project, dat zich kenmerkt door de succesvolle samenwerking tussen Unica Building Services, Unica Fire Safety en de opdrachtgever. De samenwerking wordt door de betrokken partijen als prettig ervaren en het is mooi om te zien hoe die resulteert in een gecombineerde dienstverlening onder de vlag van Unica. Met de opdrachtgever is Unica nu in gesprek voor het uitbreiden van het onderhoudscontract met nieuwe locaties die RDM Rotterdam in beheer heeft.