Unica behaalt opnieuw EcoVadis certificaat voor MVO-prestaties

Unica behaalt opnieuw EcoVadis certificaat voor MVO-prestaties


Naar aanleiding van een recente analyse heeft Unica opnieuw een zilveren EcoVadis-certificaat behaald voor zijn MVO-prestaties. Half december 2020 kende EcoVadis deze internationale erkenning toe aan Unica Groep, dat tot de 26% beste soortgelijke bedrijven behoort die EcoVadis heeft beoordeeld.

Het certificaat van EcoVadis is het resultaat van een onafhankelijke analyse van de MVO-prestaties van Unica Groep. Sinds de oprichting in 2007 is EcoVadis uitgegroeid tot 's werelds grootste en meest betrouwbare leverancier van zakelijke duurzaamheidsbeoordelingen, waar meer dan 65.000 bedrijven gebruik van maken. Het EcoVadis-certificaat is dan ook een veelgebruikte internationale standaard om MVO-prestaties mee te toetsen.

Het behalen van het EcoVadis certificaat is onder meer het resultaat van Unica’s CSR inspanningen en oplossingen op het gebied van verduurzaming zoals energietoepassingen en energiemanagement. Ook de milieu-inspanningen binnen de eigen bedrijfsvoering en het beleid op het gebied van leveranciersselectie, ethiek en arbeidsomstandigheden zijn onderdeel van het certificeringsproces.

Unica hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid en laat dit regelmatig toetsen door onafhankelijke instanties. De analyses zijn structurele hulpmiddelen om CSR-waarde te meten en dragen bij aan continue inspanning voor verbetering. Met deze objectieve beoordelingen wil Unica zijn prestaties op het gebied van MVO en duurzaamheid inzichtelijk maken voor opdrachtgevers, partners, (potentiële) werknemers en andere stakeholders.
 

Over EcoVadis
EcoVadis is een internationaal onafhankelijk bureau dat de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt op het gebied van milieu, goede arbeidsomstandigheden, duurzaam inkopen en eerlijk zakendoen. De methodiek is gebaseerd op internationale MVO-normen, zoals de Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact en ISO 26000. Via haar platform maakt EcoVadis de MVO-prestaties inzichtelijk waardoor leveranciers die duurzaam leveren en ondernemingen die duurzaam willen inkopen elkaar gemakkelijker kunnen vinden.